joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Dramatic! O mamă bolnavă, izgonită de bărbat, trăiește într-o sărăcie cruntă împreună cu fiica ei

VIDEO Dramatic! O mamă bolnavă, izgonită de bărbat, trăiește într-o sărăcie cruntă împreună cu fiica ei

Facebook
Twitter
Email

O femeie bolnavă şi fiica ei de 16 ani, din comuna buzoiană Poşta Câlnău, se luptă de mulți ani cu o sărăcie cruntă. Mama a fost izgonită de la domiciliul conjugal, împreună cu fata, după ce familia a pierdut un copil într-un accident de maşină iar soțul a considerat că din cauza neglijenței mamei s-a întâmplat nenorocirea. Rămasă pe drumuri cu fiica sa, femeia, care suferă de obezitate severă, şi-a găsit adăpost într-un bordei de la marginea satului.

Filofteia Mărăcine, de 54 de ani, și-a pierdut fiul într-un accident, în urmă cu aproape opt ani iar de atunci necazurile s-au ținut lanț. Orbit de furie, soţul nu a contenit din a o acuza pe mamă că, din cauza sa, băieţelul a sfârşit în cumplitul accident, scandalurile fiind aproape zilnice.

foto 3În urma nenorocirii, bărbatul şi-a pierdut minţile şi, fără să-i mai pese de nimeni şi de nimic, a hotărât să-şi arunce în stradă soţia şi fetița de 9 ani. Filofteia a fost nevoită să plece în pribegie, cu copilul după ea, prin mai multe localităţi, unde avea să supravieţuiască mai mult din mila oamenilor cu suflet.

Dată afară din casa de la Chirlești, localitate din Nehoiu, pe care până atunci o împărţise cu fostul soţ, femeia a început să caute o locuinţă cu chirie. Pe rând, cele două au locuit în mai multe alte localităţi unde reuşeau să găsească o căsuţă ieftină de închiriat.

Locuiesc de trei ani în Poșta Câlnău, într-o casă modestă, la ieşire din satul Potârnichești. Casa sărăcăcioasă care stă să cadă este încălzită cu vreascurile primite din mila vecinilor. Filofteia și Emanuela trăiesc acum din mila comunității şi se gândesc cu groază la ziua de mâine. Povestea tristă a copilei de 16 ani care îşi ajută mama bolnavă după puterile ei de copil au impresionat toată localitatea. Oamenii le duc de mâncare din când în când şi le ajută după posibilități la treburile gospodăreşti.

ema

Filofteia Mărăcine trebuie să se descurce lunar cu un buget de aproximativ 500 de lei. Femeia încasează o pensie de handicap de 234 de lei, pensia alimentară de 170 de lei şi alţi 102 lei cumulați din alocaţiile fetei. Din aceşti bani trebuie să se descurce să îşi crească fiica, să îi asigure toate cele necesare pentru şcoală, să cumpere medicamentele de care depinde şi să achite facturile la utilități. Pentru casă plătește o chirie de 150 de lei lunar.

Femeia, supraponderală, cu coxartroză la ambele şolduri, a rămas cu un ușor defect de vorbire după o semipareză produsă din cauza unui accident vascular provocat de șocul morții fiului său. Deşi are grave probleme de sănătate care o împiedică să ducă o viaţă normală, Filofteia Mărăcine s-a străduit în ultimii ani să îi ofere un trai cât mai decent fetiţei pe care o are alături.

Emanuela este acum elevă la un liceu din Buzău și cel mai mult își dorește să ajungă reporter. Este convinsă că în acest fel îi poate ajuta pe cei aflați la necaz, așa cum speră că și familia ei va fi mângâiată de o rază de speranță, prin intermediul articolelor și reportajelor.

Toţi cei care vor să ajute familia Mărăcine pot lua legătura cu Filofteia, la telefon 0763.822.445.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.