sâmbătă, 2 decembrie, 2023

VIDEO Dramă în localitatea Potoceni. Fetiţa moartă în cumplitul accident ar fi împlinit mâine 15 ani

VIDEO Dramă în localitatea Potoceni. Fetiţa moartă în cumplitul accident ar fi împlinit mâine 15 ani

Facebook
Twitter
Email

Durere mare în familiile fetelor secerate aseară de mașina primarului din comuna buzoiană Cernătești. Adolescenta care și-a pierdut viața ar fi împlinit mâine 15 ani, dar în loc de aniversare familia se pregătește acum de înmormantare. Colega ei, care a scăpat cu viață, este în continuare în spital în stare stabilă. Primarul a fost reţinut doar pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.În satul Potoceni, familia Ancăi Bereveanu, fetiţa omorâtă aseară pe trotuar de primarul din Cernăteşti, se pregăteşte de înmormântare. Mâine ar fi împlinit 15 ani însă în loc de tort şi felicitări lângă ea vor fi flori şi lumânări.

Singurul copil al familiei Bereveanu a fost luat în mod nedrept din mijlocul ei iar golul imens lăsat în urmă nu va putea fi umplut cu nimic. Împietriţi de durere, bunicii şi celalalte rude nu mai speră decât să se facă dreptate, iar primarul să fie pedepsit aşa cum se cuvine.

Și la școala din Potoceni, unde învățau fetițele, e tristeșe mare. Colegii din clasa a opta i-au transformat băncuța într-un altar. Abia așteptau absolvirea și poza de grup. Din păcate, Anca va lipsi din fotografie. Între timp, la Spitalul Judeţean, colega de clasă a Ancăi a fost consultată de medici. Mirela este în stare stabilă şi a putut răspunde în prezenţa tatălui întrebărilor poliţiştilor.

Florinel Jugănaru, tatăl fetei rănite crede că micuţa a avut un mare noroc că a scăpat cu viaţă „Mașina primarului se ridicase pe două roți se aflau pe trotuar când au fost lovite. A mea a avut noroc cu ghiozdanul care i-a atenuat şocul.Erau alături umăr la umăr şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că fata mea a scăpat. Acum e la spital lovită la stomac, la bazin şi la o mână dar se face bine”.

Petrache Mârzea, viceprimarul comunei Cernăteşti a precizat că, într-adevăr, ieri la primăria din Cernăteşti au fost sărbătorite două angajate ale instituţiei. Cu toate acestea el nu crede că primarul este vinovat.”Este un băiat sufletist şi cred că s-a întâmplat efectiv. E un şofer cu experienţă care cunoaşte fiecare groapă.Oricum eu nu l-am vazut aseară că ar fi băut ceva” , a adăugat viceprimarul.

Primarul din Cernăteşti care conducea maşina personală pe drumul către Buzău, unde locuieşte, s-a angajat într-o triplare şi a lovit două eleve de la şcoala din Potoceni care aşteptau pe trotuar să traverseze drumul judeţean. Anca a murit la scurt timp iar Mirela, colega ei, a suferit răni rave.

Testat cu aparatul Dragger, primarul avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,38 mg. Primarul Valerică Şercăianu a fost reţinut aseară pentru 24 de ore iar astăzi a fost audiat la Parchet.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a apreciat astăzi că nu sunt suficiente probe în acest dosar astfel încât primarul să fie adus în faţa instanţei pentru mandat de arestare „În contextul celor precizate, în acest stadiu nu se impune sesizarea instanţei cu propunere de luare a unei măsuri preventive, fiind necesară elucidarea împrejurărilor în care s-a consumat actul infracţional” se arată în comunicat.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.