VIDEO Două hoaţe au dat lovitura vieţii: au furat inele vechi bătute cu biriliante şi diamante

O bătrână de 86 de ani din cartierul Micro 14 a rămas fără moştenirea de-o viaţă după ce a a făcut greşeala să primească în casă două escroace profesioniste. După ce au amăgit-o cu o ofertă imbatabilă la săpunuri şi obiecte casnice, cele două infractoare au insistat să intre în apartament ca să-şi expună toată marfa. Sub ochii bătrânei au fugit cu tot ce le-a picat în mână, bani, bijuterii şi obiecte casnice.

Câteva secunde de neatenţie au fost  de-ajuns ca profesionistele să opereze ca la carte şi să fure tot ce le-a picat în mână, bani bijuterii şi diverse obiecte..

Pe lângă o sumă de bani pe care bătrâna o păstra la vedere , hoaţele au furat şi două inele foarte vechi, bătute cu diamante şi briliante, pe care păgubaşa le avea ca moştenire de familie.

Tupeul hoaţelor a fost ieşit din comun după cum a povestit păgubita, întrucât cele două infractoare au furat chiar şi paharul de apă pe care l-au cerut bătrânei ca să se răcorească.

După ce şi-a dat seama că a fost victima unor escroace care au acţionat cu mult curaj, bătrâna a cerut ajutorul poliţiei care deja a demarat cercetări pentru prinderea celor două tinere acuzate de furt calificat.

Culmea este că victima furtului nu este la prima ispravă  de acest gen. În urmă cu cinci ani, bătrâna a mai căzut pradă a două escroace din Galaţi , care au reuşit să fure câteva mii de lei tot după ce au fost primite în casă.

Poliţiştii îi sfătuiesc mai ales pe pensionarii bătrâni şi fără ajutor, să fie foarte atenţi pe cine primesc în locuinţe ca să nu cadă pradă unor infractori foarte periculoşi. În cele mai multe cazuri cei care cad pradă escocilor sunt cei îmbiaţi cu oferte foarte avantajoase de către vânzătorii comis voiajori care umblă din uşă în uşă în această perioadă.

 

Fii Reporter
Loading...