joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Două accidente, produse din cauza ceții. Un șofer a distrus în weekend două garduri

VIDEO Două accidente, produse din cauza ceții. Un șofer a distrus în weekend două garduri

Facebook
Twitter
Email
Ceața densă care s-a instalat în județul Buzău provoacă victime pe șosele. Un accident produs pe fondul vizibilității reduse a avut loc în seara zilei de 6 decembrie, pe DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, pe raza localității Râmnicelu. Cu o seară înainte, un tânăr a fost rănit după ce a intrat cu mașina într-un gard din municipiul Buzău.

Potrivit polițiștilor care au anchetat accidentul de duminică seară, în timp ce conducea un autoturism din direcția Râmnicu Sărat către Brăila, un tânăr de 27 de ani din comuna Boldu nu ar fi adaptat viteza de deplasare la condițiile de ceață densă și a pierdut controlul asupra volanului. Autovehiculul a ieșit de pe carosabil și a lovit un copac de pe margine.
 
Tânărul a suferit vătămări și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Buzău unde a rămas internat. În cauză s-a întocmit dosar penal cercetările fiind continuate de către polițiștii rutieri.
 
Cu o seară înainte, tot neadaptarea vitezei la condițiile de ceață a fost cauza unui eveniment rutier produs pe raza municipiului Buzău. Ajuns la intersecția străzilor Horticolei și Dorobanți, un tânăr șofer a pierdut controlul direcției de mers, a distrus un gard, a mai rulat câțiva metri după care s-a oprit într-un alt gard. 
 
Șoferul a ajuns la spital cu răni superficiale. Nu băuse alcool și le-a spus polițiștilor că a văzut foarte târziu intersecția în care trebuia să efectueze un viraj.
 

 
Polițiștii le recomandă șoferilor să conducă prudent pe timp de ceață, să verifice în prealabil instalaţia de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz precum şi instalaţia de climatizare. Este recomandată curăţarea în permanenţă a farurilor şi blocurilor de semnalizare.
 
Pietonii sunt atenționați și ei să circule numai pe trotuare, traversarea să se facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
 
Totodată, poliţiştii îi atenţionează pe conducătorii de vehicule pe două roţi – biciclişti, mopedişti şi motociclişti – asupra riscului pe care îl presupune deplasarea pe drumurile publice în contextul unei vizibilităţi scăzute şi a unui carosabil alunecos.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.