VIDEO Doi buzoieni suspectaţi de cămătărie şi şantaj, reţinuţi de poliţişti

Un bărbat şi o femeie din Buzău au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de cămătărie şi şantaj. Din primele cercetări, s-a stabilit că cei doi împrumutaseră aproximativ 25.000 de euro mai multor persoane, cărora le percepeau dobânzi. Poliţiştii buzoieni de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău şi cu sprijinul ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), au realizat documentarea activităţilor infracţionale desfăşurate de doi buzoieni, suspectaţi de cămătărie şi şantaj.

Cei în cauză, un bărbat de 55 de ani şi o femeie în vârstă de 41 de ani, sunt suspectaţi că în perioada 2012 – 2013 au împrumutat cu diverse sume de bani mai multe persoane fizice, percepându-le dobânzi între 10 şi 20 la sută lunar.
De asemenea, femeia este suspectată că a exercitat asupra unora dintre debitori ameninţări cu acte de violenţă, cu scopul de a-i determina să restituie sumele împrumutate ori să achite dobânzile pretinse.
Până în prezent, au fost identificate şi audiate nouă persoane, sumele împrumutate fiind în cuantum de 25.000 de euro.
În cursul zilei de joi, 23 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău.
Poliţiştii au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente şi înscrisuri şi i-au condus pe cei doi suspecţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.
Împotriva acestora a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind suspectat de săvârşirea infracţiunii de cămătărie, iar femeia de cămătărie şi şantaj.

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI