marți, 16 aprilie, 2024

VIDEO Discuții aprinse, la prima dezbatere privind unirea municipiului Buzău cu Țintești

VIDEO Discuții aprinse, la prima dezbatere privind unirea municipiului Buzău cu Țintești

Facebook
Twitter
Email

Prima dezbatere publică organizată de Primăria Buzău, în legătură cu referendumul privind unirea administrativ-teritorială a municipiului Buzău cu Țintești, a adunat aproximativ 200 de persoane.

Evenimentul de miercuri seară, organizat la amfiteatrul din Parcul Tineretului, a debutat cu discursul primarului Constantin Toma, inițiatorul proiectului, dar și cele ale viceprimarilor, Oana Matache și Ionuț Apostu.

Cu toții au prezentat argumente în favoarea unirii celor două localități. Au urmat, timp de o oră, discuții libere între edilii Buzăului și câțiva dintre participanți.

Așa cum era de așteptat, au fost multe întrebări venite din partea unor buzoieni care se arată sceptici în ceea ce privește beneficiile unei eventuale uniri administrativ-teritoriale între municipiu și Tintești.

Joi seară, de la ora 19.30, este organizată a doua dezbatere publică pe tema referendumului. Invitat va fi un cunoscut arhitect urbanist spaniol, Leopoldo Arnaiz, cel despre care se spune că are o contribuție majoră în crearea zonei metropolitane a Madridului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.