joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Din cauza frigului, centrul social al Primăriei a fost luat cu asalt de oamenii străzii. Unii au fost aduși și de polițiștii locali

VIDEO Din cauza frigului, centrul social al Primăriei a fost luat cu asalt de oamenii străzii. Unii au fost aduși și de polițiștii locali

Facebook
Twitter
Email

Gerul din ultimele zile i-a determinat pe oamenii străzii din Buzău să ceară cazare în adăpostul social al Primăriei. Deși capacitatea centrului este de 25 de paturi, peste 30 de persoane au petrecut noaptea în adăpostul Primăriei.

Între paturi au fost amenajate saltele pentru ca toți oamenii fără adăpost să aibă unde să înnopteze. Unii dintre beneficiari vin de bunăvoie, alții sunt aduși de echipaje de la Poliția Locală.

În această săptămână, mai ales pe timpul nopții, temperaturile au scăzut sub valoarea de -5 grade Celsius. Acesta este motivul pentru care oamenii străzii din Buzău au solicitat, în număr mult mai mare decât de obicei, să fie găzduiți de Centrul de zi și de noapte al Primăriei.

Noaptea trecută, un număr de 31 de persoane au fost cazate în adăpostul Primăriei. Pentru că sunt doar 25 de paturi, au fost așezate pe culoare și câteva saltele.
Dacă o parte dintre oamenii strazii s-au prezentat singuri la adăpostul Primăriei, cinci au fost aduşi aici de către poliţiştii locali.

Conducerea Centrului de zi și de noapte pentru oamenii străzii din orașul Buzău dă asigurări că, în zilele geroase, vor fi primiți fără excepție toți cei care cer să fie găzduiți. Beneficiarilor li se asigură cazarea și trei mese pe zi.

Pe lângă o masă caldă si un adăpost, oamenii străzii primesc şi îngrijiri la Cabinetul medical din centru, sau chiar consiliere psihologică.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.