joi, 18 iulie, 2024

VIDEO Descinderi la traficanții de droguri din Buzău. Aveau și minori printre clienți

VIDEO Descinderi la traficanții de droguri din Buzău. Aveau și minori printre clienți

Facebook
Twitter
Email

O grupare specializată în traficul de droguri, care în ultimele luni a plasat substanțe interzise pe piața din Buzău, a fost destructurată de polițiștii buzoieni și procurorii DIICOT Buzău. Este vorba despre patru indivizi din comuna Săpoca.

Începând din vară, aceștia au decis să facă bani din vânzarea de droguri. Așa că au făcut rost, din diverse surse, de stupefiante, pe care, ulterior, le-au vândut clienților din Săpoca, dar și din alte localități.

Anchetatorii spun că printre clienți erau și mulți minori. Pe fir au intrat, de câteva săptămâni, polițiștii și procurorii DIICOT.

După ce au efectuat cercetări asupra activității infracționale a celor patru indivizi, anchetatorii au descins marți la domiciliile suspecților.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – noiembrie 2023, în mod repetat, 4 persoane ar fi comercializat, în mod direct sau în calitate de intermediari, diferite cantități de droguri de risc (canabis) către consumatori din județul Buzău, inclusiv minori. Astfel, au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău și alte două localități din județ, fiind descoperite și ridicate 160 de grame de materie vegetală, 3 grindere, un cântar, 6 telefoane mobile, 2.400 de lei, precum și alte mijloace de probă”, informează IPJ Buzău.

La finalul audierilor, marți, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de o a patra.

În cursul zilei de miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a celor 3 reținuți, pentru 30 de zile.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.