VIDEO Descinderi ale polițiștilor în autobuzele din Buzău. Ce sancțiune atrage nepurtarea măștii

Zeci de polițiști în civil au descins în autobuzele și microbuzele de transport călători din Buzău, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Echipajele au verificat peste 20 de mijloace de transport în comun și au consiliat aproximativ 110 persoane.

Cei care nu purtau masca în mod corect pentru a le asigura protecția s-au ales cu avertismernte verbale.

Polițiștii au discutat cu toți cetățenii care se deplasau folosind mijloacele de transport în comun, dar și cu cei care se aflau în stațiile de așteptare și li s-a atras atenția asupra purtării în mod corespunzător a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice și a respectării regulilor de igienă.

Polițiștii, împreună cu toate instituțiile implicate în acțiunile de verificare, vor continua activitățile, așa cum au făcut și până acum. Aceștia vor aplica procedural și gradual toate măsurile ce intră în competența Poliției.

Amenda prevăzută pentru nerespectarea normelor sanitare este cuprinsă între 500 și 2.500 lei. Polițiștii vor continua și la final de săptămână astfel de activități.