miercuri, 19 iunie, 2024

VIDEO Descinderi ale mascaților la interlopii Buzăului. Printre reținuți sunt și apropiații interlopului Francisco, implicat în bătaia din Dorobanți

VIDEO Descinderi ale mascaților la interlopii Buzăului. Printre reținuți sunt și apropiații interlopului Francisco, implicat în bătaia din Dorobanți

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii buzoieni au efectuat în această dimineaţă un număr de 20 de percheziţii la locuinţele mai multor persoane suspectate de săvârşirea unor fapte cu violenţă. Cele mai multe descinderi au fost în cartierul Dorobanţi, la membrii unui clan de rromi implicat, în Vinerea Mare, într-o încăierare cu o grupare rivală. Persoane din ambele tabere au fost vizitate de mascaţi. La acţiunea declanşată de IPJ Buzău au fost angrenaţi peste 140 de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Ordine Publică, Investigarea Fraudelor, Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciul pentru Acţiuni Speciale. 

Percheziţiile s-au efectuat în baza autorizaţiilor emise de Judecătoriile Buzău şi Râmnicu Sărat, pe raza acestor municipii dar şi în comuna Mărăcineni.

Cele mai multe forţe au fost concentrate în cartierul Dorobanţi, la mai mulţi apropiaţi ai interlopului Francisco, cel care în Vinerea Mare a fost implicat împreună cu tatăl său într-o încăierare cu membrii unei aşa-zise grupări a sportivilor, pe terasa unui bar.

Printre cei ridicaţi de mascaţi se află Francisco şi tatăl lui, Nicolae Pasăre, dar şi mai multe rude ale acestora. 

Tot cartierul Dorobanţi a fost împânzit de poliţişti de la Serviciul Rutier, care au organizat filtre pentru a nu permite ieşirea celor vizaţi de descinderile din această dimineaţă. Au fost, de asemenea, declanșate controale și la câteva societăți comerciale patronate de membri sau apropiați ai membrilor celor două clanuri implicate în altercație.

Percheziţii domiciliare au fost effectuate şi în alte dosare cu violenţă, fapte săvârşite recent pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi în comuna Mărăcineni.

Un număr de 12 persoane au fost ridicate de poliţişti pentru a fi conduse la audieri. Au fost descoperite la domiciliile acestora săbii, bastoane telescopice şi alte arme albe, care se bănuieşte că au fost folosite în actele de violenţă pentru care sunt cercetaţi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.