VIDEO Desant al infanteriștilor americani, pe dealul Istrița, din elicoptere Black Hawk și Chinook

Imagini spectaculoase suprinse de cameramanii militari ai Armatei Americane în judetul Buzău. Azi-noapte, mai multe elicoptere de transport au aterizat pe un deal din comuna Merei într-o misune de desant a infanteriștilor americani. Este vorba despre un episod din cadrul exercițiului Swift Response, organizat de NATO și țările aliate în România.

La ora 12 noaptea, mai multe elicoptere militare americane de transport, de tipul UH-60 Black Hawk și CH-47 Chinook, au aterizat pe un deal din comuna Merei. Aeronavele au lăsat la sol câteva zeci de militari, înarmați până în dinți, toți dotați cu aparate de vedere pe timp de noapte.

Militarii fac parte din Regimentul de Infanterie 143 a Brigăzii 173 Aeropurtată. Potrivit scenariului aplicației, militarii americani au fost truimisi în zonă pentru a intra în luptă cu inamicul care pusese stăpânire pe un obiectiv militar aflat la câțiva kilometri distanță.

Acțiunea de la Buzău este parte a celui mai complex exercițiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României, „Saber Guardian 2019”. Numărul total de militari participanți se ridică la aproximativ 13.500 de oameni, din 14 țări aliate și partenere, dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României. Exercițiul se va încheia pe 24 iunie.

Fii Reporter