luni, 20 mai, 2024

VIDEO Decizie în cazul scandalagiului care s-a jucat patru ore cu nervii polițiștilor buzoieni. Și-a bătut iubita apoi a amenințat că se omoară

VIDEO Decizie în cazul scandalagiului care s-a jucat patru ore cu nervii polițiștilor buzoieni. Și-a bătut iubita apoi a amenințat că se omoară

Facebook
Twitter
Email

A fost eliberat bărbatul de 33 de ani, din municipiul Buzău, care și-a bătut iubita în văzul lumii apoi s-a încuiat în apartament și a amenințat că își ia viața. A stat o noapte în spitalul de psihiatrie Săpoca, iar dimineață a revenit în locuința în care se baricadase joi după-amiază. S-a ales cu obligația de a sta la distanță de iubita și copilul lor, timp de cinci zile.

Tânărul de 33 de ani a fost protagonistul unui episod șocant, la care o bună perioadă de timp au fost simpli martori o armată de polițiști, jandarmi și pompieri. Individul își snopise concubina, în văzul lumii, iar atunci când s-a văzut încolțit de oamenii legii s-a baricadat în apartament. Mai bine de patru ore au durat tatonările forțelor de intervenție și negocierile cu agresorul, până când au reușit să intre în locuință și să-l încătușeze.

Episodul violent s-a produs joi, înainte de ora 16, în cartierul buzoian Unirii Sud. Pe o înregistrare video apare agresorul dezbrăcat până la brâu în timp ce o aleargă pe iubita lui și o lovește de mai multe ori. Apar apoi câțiva trecători care încearcă să-i despartă pe cei doi, moment în care tânăra prinde momentul oportun și scapă.

Victima s-a refugiat în sediul unei bănci și disperată le-a strigat angajaților să apese butonul de panică. , ne-a declarat un martor.

Angajații băncii au alertat autoritățile prin butonul de panică, apoi agresorul a urcat în apartamentul său de la etajul unu, cu polița după el. S-a încuiat în casă și a început să amenințe că se aruncă în gol dacă intră careva cu forța peste el. Contactat de un negociator al Poliției, individul a ținut să-i transmită că își va face singur rău cu un cuțit.

În timpul negocierilor, la telefon și prin ușă, forțele de intervenție evaluau mai multe posibilități, inclusiv să urce pe o scara de la pompieri și să-l imobilizeze pe agresor. Totul, sub privirile a zeci de „spectatori”, pe care polițiștii în zadar încercau să-i țină la distanță.

Peste patru ore au fost ținuți polițiștii în șah de individ. În tot acest timp, culmea, acesta privea live-urile pe Facebook din fața blocului său și posta mesaje la diversele relatări despre isprava sa. Situația s-a detensionat abia după ce protagonistul scandalului a avut o discuție cu iubita lui, cea pe care o agresase fizic mai devreme. El a fost scos cu cătușe la mâini și urcat în duba poliției, pentru a fi transportat la spitalul de psihiatrie Săpoca.

După ce s-a liniștit, pacientul a fost externat în cursul dimineții însă a găsit casa goală. Concubina și copilul celor doi s-au mutat într-un alt apartament din oraș, de care agresorul a aflat că trebuie să seta departe. Un ordin de protecție temporară îi interzice buzoianului să se apropie de partenera sa la mai puțin de 200 de metri, timp de cinci zile. Victima poate solicita în instanță prelungirea măsurii. Pe numele individului violent, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.