luni, 22 iulie, 2024

VIDEO Dealer de droguri din Râmnicu Sărat, prins și trimis în arest lângă cei doi profesori traficanți

VIDEO Dealer de droguri din Râmnicu Sărat, prins și trimis în arest lângă cei doi profesori traficanți

Facebook
Twitter
Email

Încă un traficant de stupefiantea ajuns după gratii, la o săptămână după destructurarea unei grupări care vindea droguri de mare risc în municipiul Buzău. Este vorba despre un râmnicean, care a fost prins în urma unor descinderi care au avut loc pe 4 octombrie 2023.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat miercuri dimineață trei percheziții domiciliare, la imobile utilizate de o persoană bănuită de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, un bărbat ar fi comercializat, în mod repetat, către consumatori, din Râmnicu Sărat, diverse cantităţi de canabis, cu prețul de 60 de lei pentru o doză.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 5 mililitri de ulei de canabis, aproximativ 800 de grame de canabis, depozitat în diverse ambalaje, mai multe dispozitive specifice cu urme de substanţă albă pulverulentă, susceptibilă a avea efect psihoactiv, 60 de folii de staniol cu materie vegetală și 3 telefoane mobile”, se arată într-un comunicat transmis presei de IPJ Buzău.

De asemenea, au mai fost descoperiți și ridicați 13.800 de lei şi 1.350 de euro. La data de 4 octombrie 2023, procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bănuitului. În cursul zilei de joi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a admis propunerea de arestare preventive a acestuia, pentru 30 de zile.

Potrivit IPJ Buzău, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT și polițiștii din IPJ Buzău au destructurat o grupare specialziată în traficul de droguri de mare risc, coordonată de doi profesori. Aceștia au ajuns după gratii. La începutul săptămânii, magistrații Curții de Apel Ploiești au respins contestațiile depuse de cei doi traficanți de stupefiante după emiterea mandatelor de arestare preventivă de către Tribunalul Buzău. Aceeași măsură a fost decisă și în cazul celorlalți inculpați, cercetați în același dosar.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.