VIDEO De ce s-a bucurat un buzoian când a fost chemat la sediul Poliției Locale

Neatenția era să îl coste scump pe un buzoian. El și-a pierdut portofelul cu documentele personale și o sumă importantă de bani pe strada Pompiliu Ștefu, din municipiul Buzău. Doar norocul a făcut ca în urma sa să treacă, la scurt timp, un echipaj de poliție locală.

Polițiștii locali au observat portofelul lângă bordură, în timp ce patrulau pe strada Pompiliu Ștefu. La verificare, au constatat că acesta conținea documente personale și suma de 550 lei. Aparținătorul portofelului a fost invitat la sediul Poliției Locale, pentru a-i fi înmânate bunurile pierdute.

Polițiștii Locali avertizează cetățenii municipiului Buzău că însuşirea bunului găsit sau care a ajuns din eroare la făptuitor se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

Direcția de Poliţie Locală Buzău reaminteşte că multe străzi din oraș sunt monitorizate video. Numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera ei de competenţă este 0238.955.

Fii Reporter