miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Cutremurul din această dimineaţă a îngrozit locatarii din blocurile cu bulină

VIDEO Cutremurul din această dimineaţă a îngrozit locatarii din blocurile cu bulină

Facebook
Twitter
Email

Şoc şi groază printre buzoienii care locuiesc în blocurile cu bulină care au simţit din plin cutremurul de  duminică dimineaţa. Deşi locatarii din blocurile mai noi spun că nu au dat atenţie acestui seism, cei care  locuiesc în imobile şubrezite se plâng că trăiesc cu teama în suflet că blocul lor  s-ar putea face una cu pamantul, în cazul unui seism de peste gradul 7.

Balaşoiu Gheorghe, presedintele Asociatiei de locatari a blocului 41 spune ca s-a speriat mai ales ca imobilul este foarte subrezit dupa ce a prins 3 cutremure puternice:„Acest bloc a fost avariat la cutremurele din 77 si 86.Acum poate se vor sesiza si autoritatile dar mai ales constructorul care este obligat prin hotarare judecatoareaca, sa ne consolideze blocul.Trăim cu teamă până ce imobilul va fi refăcut” a mai spus Balaşoiu Gheorghe.

În aşteptarea marelui cutremur, prognozat de specialiunii locatari care trăiesc cu teamă în blocurile afectate la seismele puternice din 1977 şi 1986 spun că au ajuns la capătul răbdării:„Am ajuns să nu mai pot dormi noaptea de frică.Stau în acest bloc cu probleme şi sunt speriată mai ales după cutremurul din acestă noapte” se plânge Zegreanu Ana Maria de 48 de ani. 

Până atunci doar animalele de companie care au simţit ceva anormal i-ar putea scăpa de cutremur:„Avem o căţeluşă pekinez imperial care s-a tot zbătut prin casă cu câteva ore înainte de seism.Fugea când în dormitor când în sufragerie.N-avea linişte şi nu putea sta într-un loc.Ne-am tot gândit că nu este un comportament obişnuit.Eu şi soţul stăteam pe balcon şi ne-am speriat foarte rău mai ales că ştim că blocul este cu bulină „ ne-a declarat un alt locatar dintr-un bloc cu risc seismic.

Locatarii din blocurile şubrezite din Buzau spun că în ultimii ani au dobândit tot felul de obsesii şi dorm cu frică în fiecare noapte, la gândul că marele seism îi va îngropa sub munti de moloz.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.