sâmbătă, 18 mai, 2024

VIDEO Curaj sau nesăbuință? Reacția unei femei la vederea ursului în propria grădină: „Mușcă-l, Ursulică!”

VIDEO Curaj sau nesăbuință? Reacția unei femei la vederea ursului în propria grădină: „Mușcă-l, Ursulică!”

Facebook
Twitter
Email

O femeie din comuna buzoiană Mânzălești a fost extrem de aproape de un pericol care putea să o coste viața. După ce a observat în propria grădină un urs masiv care-i alerga niște capre, femeia a pornit către animal să-l alunge, împreună cu câinele său, în loc să se pună la adăpost, așa cum îndeamnă autoritățile.

Întâlnirea riscantă a avul loc zilele trecute, în satul Plavățu, comuna buzoiană Mânzălești. Nu se făcuse cinci după-amiaza când Genica Șenchiu s-a trezit cu ursul foarte aproape de casă. Animalul intrase printr-o spărtură făcută chiar de el în gardul metalic și încerca să prindă caprele care se aflau la păscut în grădină.

Deși a observat că sălbăticiunea este foarte mare, de câteva sute de kilograme, Genica Șenchiu a decis s-o alunge, urlând către ea. Înainte să pornească spre urs, femeia l-a eliberat pe Ursulică din lanț, câinele luându-și imediat rolul de păzitor al gospodăriei. Întreaga scenă a fost filmată cu telefonul mobil de protagonista întâmplării.

„Ursul era foarte mare, 400-450 kilograme. Eram singură acasă, soțul meu e plecat în Italia. Deodată am văzut caprele venind în fugă. Când m-am uitat, ursul venea în fugă în spatele lor. Am avut inspirația și puterea de a merge și dezlega câinele din lanț. Care câine, nu m-am așteptat la asta, a fost extrem de curajos. Imediat s-a repezit la urs. Mulțumită lui, ursul n-a ajuns la capre”, a povestit Genica Șenchiu pe Facebook.

Dorința de a-și proteja animalele domestice din ogradă a fost mai puternic decât instinctul de conservare, a mărturisit femeia. Știa din presă că urșii dau târcoale din ce în ce mai des localităților, în căutarea hranei, zeci de capre de capre și oi fiind sfâșiate numai în ultimele două luni.

„Curtea e mare, opt mii de metri pătrați, ne-am chinuit mult, eu și câinele să dăm ursul afară. Făcea doi pași înainte și apoi unul înapoi. Se ridica în două picioare, dar câinele nu s-a speriat deloc. Mă felicit că l-am luat, acum un an”, a povestit femeia.

Pe pagina de Facebook, femeia a primit laude pentru curajul dovedit în alungarea animalului periculos, dar și mustrări, fiindcă și-a pus viața în pericol. Nu puține au fost exemplele relatate în presă și pe rețelele de socializare despre întâlnirile cu urşii şi ce consecinţe au avut unele dintre ele.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.