VIDEO Cum va arăta Bulevardul Unirii după modernizare. Va avea porțiuni cu o singură bandă pe sens pentru autoturisme

Imagini din proiectul tehnic de modernizare au Bulevardului Unirii, din Buzău, au fost publicate recent de edilul orașului pe rețelele de socializare. Postarea a stârnit repede un val de reacții, unele fiind de nemulțumire pentru faptul că va exista o singură bandă pe sens, pentru autovehicule.

Din clipul video în care au fost suprapuse două imagini, una filmată cu drona, iar cealaltă luată proiectul tehnic, reiese că va exista un singur sens de mers pentru autovehicule, dar și o pistă separată pentru autobuze.

Totodată, după modelul străzii Eroilor, cablurile de electricitate și telecomunicații vor fi îngropate, iar trotuarele vor avea piste separate pentru biciclete.

Imaginile postate de primarul Constantin Toma au stârnit, atât reacții pozitive, cât și negative.

Dacă unii dintre buzoieni au felicitat Primăria Buzău pentru acest proiect, alții s-au declarat nemulțumiți în special de faptul că va exista o singură bandă, pe sens, pentru autovehicule, fapt care ar putea genera blocaje în trafic.

”Chiar nu observă nimeni că se îngustează la o bandă pe sens în unele zone? La anumite ore, Unirii va deveni supraaglomerată în timp ce autobuzele vor avea bandă dedicata lor”, a scris Anita Bogdan.

”Nu va grăbiți cu aprecierile! Vom avea și un management inteligent al traficului care va ajuta mult fluența traficului! Mersul cu autobuzul, cu bicicleta și pe jos vor însemna poluare mai puțină și sănătate mai bună!”, a răspuns Constantin Toma, primarul Buzăului.

Alte nemulțumiri au vizat locurile mai puține de parcare, rezultate după reconfigurarea bulevardului.

Reabilitarea Bulevardului Unirii, investiție cu bani europeni, va fi gata la jumătatea anului viitor.