sâmbătă, 18 mai, 2024

VIDEO Cum s-a văzut norul cu aspect apocaliptic în satele de lângă Buzău.”Am crezut că vine potop, cu vânt și grindină mare”

VIDEO Cum s-a văzut norul cu aspect apocaliptic în satele de lângă Buzău.”Am crezut că vine potop, cu vânt și grindină mare”

Facebook
Twitter
Email

Localnicii din jurul Buzăului s-au crucit și s-au rugat în același timp după ce au observat norii negri, grei precum plumbul, care au acoperit orașul, marți seară. Speriați, dar și hipnotizați parcă de imaginea sumbră, oamenii au început să filmeze fenomenul rar.

„Vine rău de tot, atât am de spus. Vine rău de tot. E magnific ce imagine am prins. Vai de capul meu. Uitați ce viteză are”, exclama unul dintre buzoienii care au filmat fenomenul.

Norul amenințător a apărut marți, la apus, puțin după ora 20.00 și a explodat cu o ploaie torențială. Județul Buzău era, de altfel, sub cod portocaliu de vreme rea.

Fenomenul meteorologic s-a văzut cel mai bine din localitățile de lângă municipiul Buzău. Un bărbat din Țintești recunoaște că i-a fost teamă când a văzut norii care năvălesc deasupra orașului cu viteză.

”Am crezut că vine potop, cu furtună și grindină mare. Ne-am rugat la Dumnezeu să fie ploaie curată, că parcă s-a întâmplat ceva cu natura. Zici că s-a amânat vara. O să vedeți că așa o să fie mereu, adică să fie frig vara și iarna să fie cald”, spune localnicul.

Specialiștii spun că norii surpinși deasupra Buzăului se numesc Cumulonimbus și se se caracterizează ca fiind groși și încărcați cu precipitații.

„Ei, în sine, sunt norii cei mai periculoși pentru că sunt asociați cu fenomene severe. Au impact social, economic, adică pot produce pagube. Când vedem un astfel de nor, înseamnă că în spatele lui ne așteptăm la intensificări ale vântului”, spune Bogdan Antonescu, expert meteorolog.

Meteorologii ne sfătuieasc ca, atunci când asistăm la astfel de fenomene extreme, să ne adăpostim rapid. Precipitațiile pot fi abundente, iar vântul foarte puternic.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.