VIDEO Cum l-au întâmpinat tarabagiii din Bazar pe Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns astăzi la Buzău pentru discuții cu autoritățile locale, dedicate în special posibilității de atragere de fonduri guvernamentale pentru diverse investiții. Prima întâlnire a fost cu primarul Constantin Toma, la Palatul Comunal. Atât la intrarea în Primărie cât și la ieșire, premierul a fost întâmpinat de o delegație a comercianților din Bazar care i s-au plâns că edilul vrea să-i evacueze din clădire.

Însoțit de Marcel Ciolacu, șeful executivului a vorbit preț de aproapeo oră cu primarul Toma. La finalul întâlnirii, Sorin Grindeanu a declarat că a rămas plăcut impresionat de planurile pe care acesta le are pentru municipiul Buzău.

„A fost o întâlnire interesantă, mi-au plăcut lucrurile pe care le-am auzit de la domnul Toma. Am vorbit despre Parcul Crâng, despre Consiliul de Dezvoltare Economică, despre societatea locală de termoficare, despre ideea primarului de a sprijini transportul din municipiu către comunele din jur și despre Compania de Apă. În privința ultimei voi trimite aici Corpul de Control al Primului Ministru. Referitor la societatea de termoficare vă pot spune că nu sunt probleme doar la Buzău, ci în toată țara. Aici va trebui să avem discuții serioase și să elaborăm o strategie la nivel național”, a declarat Grindeanu.

În jur de 50 dintre tarabagiii de la Bazar s-au adunat pe platou, pentru a-l întâmpina pe premier. În condițiile în care Sorin Grindeanu a venit pe jos dinspre Hotelul Pietroasa înspre primărie, comercianții au profitat pentru a-i înmâna acestuia un memoriu. „Vrem să fim lăsați la Gorbaciov să funcționăm în continuare cum am făcut-o de 25 de ani. Avem și noi copii, familii de întreținut, trebuie să fie ascultat și păsul nostru. Domnul primar Toma ne-a propus să ne mutăm la Galeria Mall. Dar dânsul nu știe ceva. Acolo nu e vad. De ce nu se duce domnul Toma la Galeria Mall să ducă acolo arhiva primăriei. Hârtiile alea n-au nevoie de vad comercial”, a spus grupul de protestatari.

La ieșirea de la întâlnirea cu Toma, tarabagiii l-au înconjurat din nou pe Grindeanu și i-au înmânat un al doilea memoriu.

Fii Reporter