joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Cum explică autoritățile deciziile contradictorii ale CJSU Buzău care au bulversat mii de părinți și elevi

VIDEO Cum explică autoritățile deciziile contradictorii ale CJSU Buzău care au bulversat mii de părinți și elevi

Facebook
Twitter
Email

Potrivit deciziei inițiale, toți elevii din municipiul Buzău, dar și din alte 15 comune, acolo unde rata de infectare depășește 7,5 cazuri la mia de locuitori, trec sistem online pentru următoarele 14 zile. La nici două ore distanță, CJSU vine cu o a doua decizie, care o anulează pe prima.

Propunerea ca toate școlile din localitățile cu rata de infectare ridicată a fost luată la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Buzău și a fost adoptată în unanimitate în ședința CJSU care a avut loc luni seară.

Numai că, la nici două ore, printr-o altă decizie aprobată în cadrul aceluiași organism, CJSU anulează prima decizie.

Șefii învățământului buzoian susțin că s-a impus revenirea asupra acestei decizii pentru că nu s-a ținut cont de un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății și că nu a existat avizul Inspectoratului Școlar Județean.

”Lipsea ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății și acolo avem condițiile în care se intră în online. Neexistând cadrul acesta legal, din start, hotărârea CJSU nu putea merge în continuare, fapt care a condus la anularea ei. Am informat directorii de unități în cel mai scurt timp, am anunțat că se fac orele normal, în afara unităților care sunt afișate pe site-ul ISJ”, spune Ionel Meiroșu, șeful IȘJ Buzău.

Cele două decizii luate luni seară au bulversat pe toată lumea, fie că vorbim de elevi, părinți sau cadre didactice.

Atât reprezentanții Insituției Prefectului, cât și ai Direcției de Sănătate Publică Buzău au refuzat orice discuție pe acest subiect.

Singurul membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a comunicat public în acest caz a fost vicepreședintele organismului, care a ținut să își ceară scuze public în numele colegilor.

Recomandarea Direcției de Sănătate Publică de a închide școlile vine după ce, în municpiului Buzău, rata de infectare a depășit 10 cazuri la mia de locuitori, iar spitalele care tratează pacienți Covid-19 sunt pline la refuz.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.