VIDEO Cum a rezolvat primăria Buzău conflictul cu patronul unei terase: i-a montat un gard la intrare

Rebrenduirea unui târg tradițional din Buzău începe cu un scandal. Oamenii primăriei au început să pregătească spațiul care va găzdui bâlciul Drăgaica iar una dintre sarcinile primite a fost de a planta un gard din sârmă fix în fața terasei unui afacerist aflat în conflict cu municipalitatea. Acesta a fost nevoit să trimită jumătate din personal în fără plată, deoarece clienții nu mai au acces la terasa cu mici și bere. Scandalul se va tranșa în instanță, întrucât comerciantul acuză Primăria de abuz.

Spațiul în care va funcționa în iunie târgul de vară Drăgaica găzduiește în fiecare duminică talciocul de vechituri și mașini second-hand. Este singura zi din săptămână în care terasa de la intrare în târg are mușterii. De câteva zile încoace, localul seamănă cu o fortăreață, din cauza unui gard din sârmă, căptușit cu o membrană verde, pe care angajații Primăriei l-au construit fără vreo somație prealabilă.

De montarea gardului s-au ocupat angajații societății Piețe, târguri și Oboare, din subordinea Primăriei. Autoritățile spun că au luat decizia de a delimita astfel domeniul public de cel privat, deoarece comerciantul ajunsese să se întindă cu terasa la 5 metri pe domeniul public. Mai mult, devenise o obișnuință ca diverși amici de-ai patronului să intre în târg prin restaurant, fără a mai plăti taxă de acces.

Gardul trasat de primărie începe să își producă efectele. Afacerea comerciantului este sortită pieirii iar un număr de zece angajați se văd în fața unor drame. Ospătărițele se tem că vor rămâne fără loc de muncă.

Patronul terasei din târg a contactat deja un avocat pentru a tranșa în instanță conflictul cu Primăria, astfel încât să-i fie demolat gardul înainte ca afacerea să-i ajungă pe butuci. El are deja un litigiu cu autoritățile locale, pentru un teren pe care l-ar ocupa ilegal, și de aici crede comerciantul că i s-ar trage tot necazul cu care se confruntă acum.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI