VIDEO Cum a eșuat operațiunea de spargere a unei case de amanet din centrul Buzăului. Planul a fost dat peste cap de o scânteie

Polițiștii din Buzău sunt, din această dimineață, pe urmele unor infractori care au spart sediul unei case de amanet din centrul orașului și au încercat să fure banii din seiful firmei. Nu au reușit să își ducă planul până la capăt, deoarece au provocat un incendiu și au ales să fugă.

A fost panică, joi dimineață, pe strada Ostrovului, din centrul municipiului Buzău, după ce o casă de amanet dintr-o clădire veche a luat foc, declanșând alarma de incendiu. Firma care asigura paza s-a sesizat şi a sunat o angajată, pentru a-i spune să verifice. După ce a descoperit fumul gros din încăpere, angajata a sunat la 112 pentru a cere intervenția pompierilor.

”Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu într-un imobil de pe strada Ostrovului, din municipiul Buzău, la ora 4 și 19 minute. La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău. În momentul sosirii echipajului la intervenție arderea se manifesta mocnit, cu degajare intensă de fum. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute”, a declarat plt. George Crețu, de la ISU Buzău.

În timpul intervenției pentru localizarea incendiului, pompierii au realizat că focul pornise de la un aparat de sudură, utilizat la o spargere. Pompierii au anunțat poliția, imediat ce au constatat că proprietarii fuseseră victimele unei infracțiuni. Zona s-a umplut în câteva minute de polițiști și procurori, iar trotuarul din fața casei de amanet a fost închis circulației, pentru a le permite anchetatorilor să facă măsurători.

Autorii spargerii au exploatat la maximum vulnerabilitățile clădirii vechi: un gemuleț lăsat deschis dintr-o curte interioară a fost locul pe unde se pare că au pătruns. S-au cățărat pe o țeavă de gaze însă când au ajuns înăuntru s-au confruntat cu câteva obstacole pe care nu le-au bănuit când au pus la cale lovitura.

În anexa clădirii au fost nevoiți să spargă un zid de cărămidă, apoi au dat peste un perete din tablă. Hoții au adus un aparat de sudură cu care şi-au croit drum prin peretele metalic. Aventura lor s-a oprit brusc, atunci când pereții şi mobilierul s-au aprins de la scânteile produse în timpul tăierii tablei. Casa de amanet a fost cuprinsă de flăcări, acestea au declanșat alarma de incendiu, iar infractorii au intrat în panică și au fugit, înainte să apuce să fure ceva. Pagubele provocate de foc sunt însă mari și urmează să fie evaluate la anchetă.

Anchetatorii au mai multe supoziții legate de modul în care s-a produs tentativa de jaf. Este posibil ca hoţii să fi intrat pe uşă şi să fi ieşit pe geam, în momentul în care s-a declanşat alarma. Toată poliția din Buzău se află pe urmele infractorilor, al cărui număr nu este cunoscut deocamdată.

Fii Reporter