VIDEO Cum a dispărut o perdea de 20.000 de salcâmi plantaţi la marginea drumului

Lipsa bunului simţ şi indiferenţa autorităţilor locale au făcut să dispară în trei ani o perdea de salcâmi plantată pe marginea unui drum din Buzău ca protecţie împotriva fenomenelor naturale extreme.

Zeci de localnici şi elevi au fost mobilizaţi în primăvara anului 2014 pentru a planta 20.000 de puieţi de salcâm şi glădiţă pe marginea drumului între satele buzoiene Bălaia şi Sălcioara.

Liziera urma să protejeze şoseaua de viscol într-una dintre zonele din România cel mai grav afectate de intemperii naturale în cursul iernii.

Acţiunea de plantare, cu puieţi donaţi de Direcţia Silvică Buzău, a durat patru zile. Perdeaua de arbori a avut câţiva metri lăţime şi s-a întins pe o lungime de 4 kilometri.

„A fost un eveniment deosebit la care au participat 200 de persoane. Tot atunci, fâşia cu puieţi a fost împrejmuită cu sârmă ghimpată, pentru a limita accesul animalelor care pasc pe păşunile comunei. Noi am investit doar în gard şi pregătirea terenului“, spune Ion Andrei, primarul comunei Smeeni, din care fac parte cele două sate.

CONTINUAREA REPORTAJULUI PE ADEVARUL.RO

Fii Reporter