duminică, 8 septembrie, 2024

VIDEO Cum a „crescut” cel mai nou pod construit peste râul Buzău, la Vadu Pașii. Patru ani de șantier, într-un filmuleț de 2 minute

VIDEO Cum a „crescut” cel mai nou pod construit peste râul Buzău, la Vadu Pașii. Patru ani de șantier, într-un filmuleț de 2 minute

Facebook
Twitter
Email

Un montaj video realizat din imaginile filmate de-a lungul procesului de construcție a noului pod de la Vadu Pașii surprinde activitățile derulate de constructor de-a lungul a patru ani, pe șantierul de la periferia Buzăului.

Drumul către finalizarea noului pod de la Vadu Pașii a fost anevoios și presărat cu multe obstacole, după inundațiile care au afectat o parte din tronsoanele prefabricate, care erau pregătite de montaj în primăvara anului 2019.

Din cauza acestui impediment, constructorii au suferit pagube uriașe, multe din subansamblele stocate pe albia răului fiind distruse de apele învolburate ale Buzăului.

A urmat apoi criza sanitară din primăvara anului 2020, care a întârziat din nou lucrarea cu alte câteva luni.

De parcă nu ar fi fost de-ajuns, la începutul anului trecut a debutat și criza materialelor de construcții, care a majorat prețurile cu peste 40 la sută.

Până la urmă, tenacitatea constructorilor a triumfat iar locuitorii din Vadu Pașii, Săgeata și Robeasca beneficiază de o nouă punte, construită peste râul Buzău.

Proiectul nu ar fi putut fi implementat fără efortul susținut al Consiliului Județean Buzău și al autorităților din Vadu Pașii.

Noul pod funcționeză, în prezent, în condiții de maximă siguranță și pe timp de noapte, grație unei instalații moderne de iluminat, ce a fost achiziționată de Consiliul Judetean Buzău cu 100 de mii de euro.

În urma acestei inițiative, Primăria Vadu Pașii a fost degrevată de cheltuielile suplimentare.

Obiectivul a fost construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării și Consiliul Judeţean Buzău, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.