VIDEO Controale ale Poliției în zeci de autobuze și microbuze din Buzău

Polițiștii din Buzău intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Joi, timp de două ore, polițiștii au acționat în mijloacele de transport în comun pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost verificate peste 120 de autovehicule, dintre care 30 de mijloace de transport în comun și au fost consiliate aproximativ 130 de persoane.

Poliţiştii rutieri au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 pentru nerespectarea normelor sanitare, 42 pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 sancţiuni pentru abateri la legea privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere.

Un șofer de 41 de ani, din Iași, a fost oprit de echipajul rutier care acționa pe DN2 E85, în localitatea Gura Câlnăului.

Șoferul efectua transport persoane pe ruta Istanbul – Huși. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu deținea documentele prevăzute de lege pentru un astfel de transport.

Astfel, față de ieșean s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni.

Fii Reporter