luni, 4 martie, 2024

VIDEO Consiliul Local Buzău a aprobat creditele de milioane de euro, într-o ședință cu scântei

VIDEO Consiliul Local Buzău a aprobat creditele de milioane de euro, într-o ședință cu scântei

Facebook
Twitter
Email

Au fost dezbateri aprinse, joi, în ședința Consiliului Local Buzău. Aleșii au avut de aprobat două credite bancare, unul de 13 milioane de euro, iar celălalt de peste 2 milioane de euro. Reprezentanții PNL și USR-Plus au criticat dur decizia primarului Constantin Toma de a contracta cele două împrumuturi bancare.

Grație majorității confortabile pe care o deține PSD în Consiliul Local Buzău, cele două proiecte au trecut lejer, cu 15 voturi pentru și 7 voturi, împotrivă.

Primarul Constantin Toma spune că banii obținuți din cele două credite bancare sunt extrem de necesare pentru dezvoltarea infrastructurii în municipiul Buzău.

În cazul împrumutului de 11 milioane de euro, cea mai mare sumă, respectiv 5,6 milioane de euro, ar urma să fie alocată pentru modernizarea a trei artere din oraș: B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Republicii și strada Iazul Morilor, în timp ce 3,4 milioane de euro vor fi destinați transformării fostului cinematograf Dacia în sală de spectacole și de conferințe.

De asemenea, aproximativ 3 milioane de euro vor fi folosite pentru reabilitarea casei de oaspeți din Ansamblul Marghiloman, astăzi devenită o ruină.

Pe lista investițiilor realizate cu bani de la bancă mai figurează amenajarea unui cimitir municipal în cartierul Simileasca, achiziția de centrale termice pentru blocurile ANL și a unui muzeu în Cimitirul Eroilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.