marți, 19 martie, 2024

VIDEO Conducerea Primăriei Buzău anunță că noul stadion de atletism va fi deschis luna viitoare

VIDEO Conducerea Primăriei Buzău anunță că noul stadion de atletism va fi deschis luna viitoare

Facebook
Twitter
Email

Lucrările la stadionul de atletism din municipiul Buzău au intrat în linie dreaptă, anunță autoritățile. Joi, la stadion, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți ai Primăriei Buzău, din partea constructorului, oficiali ai tuturor cluburilor sportive din municipiu, dar și atleți și antrenori de atletism.

Stadionul care va avea 8 culoare de alergare va fi acredidat în categoria 4-a Federaţiei Internaţionale de Atletism.

Pentru a se încadra la acest standard, Primăria a încheiat un contract cu un consultant german, reprezentant al forului atletic internaţional, care a supervizat fiecare etapă în derularea acestui proiect.

Oficialul a anunţat că, în momentul de faţă, stadionul poate fi utilizat doar pentru competiţii naţionale de atletism dar, pe viitor, va putea găzdui şi turnee internaţionale.

”Ca să poată găzdui competiţii internaţionale, stadionul trebuie să dispună de o tribună mai mare dar şi de vestiare mai spaţioase”, a declarat Joachim Hoube, reprezentant al Federaţiei Internaţionale de Atletism.

Accesul în arenă va fi gratuit. Accesul s-ar putea face în baza unei legimaţii, iar cei care vor alerga pe stadion vor fie obligaţi să poarte un echipament corespunzător.

Arena dispune de o tribună cu 350 de locuri şi este dotată cu o instalaţie de nocturnă. Investiţia Primăriei Buzău la stadion se ridică la aproape 8 milioane de lei, bani din bugetul local al oraşului.

Sprintera Marina Baboi, atletul buzoian numărul 1 în ultimii ani, spune că este visul oricărui atlet să aibă în oraşul natal o asemenea arenă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.