joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Comunitatea din Berca sare în sprijinul familiei care a rămas fără casă după un incendiu

VIDEO Comunitatea din Berca sare în sprijinul familiei care a rămas fără casă după un incendiu

Facebook
Twitter
Email

O rază de speranță mângâie, în prag de sărbători pascale, o familie cu doi copii, din comuna buzoiană Berca, rămasă pe drumuri după un incendiu. Soții Zamfir și copiii lor vor avea o căsuță nouă, construită de voluntari de la zero, cu materiale din donații.

O nenorocire s-a abătut, pe 15 aprilie, asupra unei familii cu doi copii mici din localitatea Berca.

Oamenii s-au trezit fără acoperiș deasupra capului după ce un incendiu de proporții, izbucnit din senin, le-a distrus toată agoniseala.

Flăcările au înghițit rapid locuința familiei și tot ce aveau oamenii prin gospodărie.

În prag de sărbători pascale, comunitatea locală s-a mobilizat pentru a-i sprijini pe oamenii aflați în cumpănă. Totodată, fac apel la cei cu suflet mare vină în ajutor.

Încă din seara evenimentului, autoritățile din Berca au îndemnat localnicii să vină alături de această familie, fiecare cu ce poate, materiale de construcție sau bani, pentru a începe în cel mai scurt timp reconstrucția căsuței.

”Puteți dona bani la sediul primariei Berca, direct la familie sau chiar la preoții din satele comunei noastre, iar cei care vor să doneze materiale de construcții ne pot contacta în privat”, a scris pe Facebook primarul din Berca, Ionel Dobrița.

Rezultatele mobilizării au început deja să apară deja. În curtea familiei Zamfir au ajuns utilajele care vor curăța suprafața pe care va fi turnată fundația noii locuințe.

”Datorită sprijinului dumneavoastră am început deja lucrările la noua căsuță a familiei Zamfir din satul Berca. Drumul este lung, dar începutul este promițător, în continuare avem nevoie de ajutorul dv.”, a transmis primarul din Berca pe pagina sa de Facebook.

În zilele următoare, va fi nevoie de câțiva voluntari dispuși să participe activ la acest proiect, astfel încât joi să poată fi turnată fundația căsuței.

Cont pentru donații prin virament bancar: Titular: ZAMFIR ADRIAN
RO02 RNCB 0161 0544 8361 0003

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.