sâmbătă, 23 septembrie, 2023

VIDEO Comisarul buzoian anchetat de DNA a fost declarat polițistul anului în 2012

VIDEO Comisarul buzoian anchetat de DNA a fost declarat polițistul anului în 2012

Facebook
Twitter
Email

Tudorel Ștefan Alexandru, comisarul de poliție anchetat de DNA pentru abuz în serviciu și luare de mită, este unul dintre cei mai apreciați oameni ai legii din Buzău, fiind declarat Polițistul anului 2012. Acesta a ajuns în atenția procurorilor anticorupție pentru că l-ar fi favorizat pe interlopul Tily Spoitoru, care se afla în arestul Poliției Buzău. Polițistul a fost șef al Biroului Investigații Criminale din Poliția Municipiului Buzău, însă a renunțat la funcție în toamna anului 2013, după declanșarea anchetei. Procurorii DNA îl suspectează pe comisarul Tudorel Ştefan Alexandru că a întocmit personal sau a determinat alţi colegi să întocmească acte prin care s-a solicitat menţinerea nejustificată, în arestul IPJ, a unui condamnat, cunoscut în lumea interlopă ca Tily Spoitoru. Mai mult, a dispus scoaterea nejustificată a acestuia din arest, sub pretextul derulării unor pretinse activităţi judiciare, pentru a-i permite interlopului să petreacă ziua de naştere cu prietenii şi membrii familiei.

Polițistul buzoian este acuzat că a favorizat un infractor căutat doi ani în străinătate, care s-a predat poliției Buzău în cursul anului trecut. Trei luni a stat în arestul buzoian iar la finalul acestei perioade comisarul Tudorel Ștefan Alexandru, șef al Biroului Investigații Criminale, a ajuns în vizorul DNA. Procurorii au descoperit  că la data de 22 octombrie 2013,  în schimbul scoaterii interlopului din arest, polițistul a primit, prin intermediul unui om de încredere de-al său, mai multe materiale de construcţie în valoare de 206,21 lei, care au fost utilizate la renovarea unei locuinţe.

Tudorel Alexandru a fost declarat, de superiori, poliţistul anului 2012. Ofiţerul a primit distincția pentru modul în care, alături de alţi colegi, capturase o grupare de hoţi din Constanţa, ai cărei membri au dat mai multe spargeri la apartamente în municipiul Buzău. Operaţiunea a fost una spectaculoasă, maşina hoţilor fiind blocată în trafic, iar hoţii, scoşi cu forţa, pe geamuri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.