VIDEO Cine este femeia care a vrut să își dea foc în biroul primarului Constantin Toma

Neluța Doniga de 46 de ani, este femeia care, marți după-amiază, a amenințat că își dă foc în sediul Primăriei municipiului Buzău. Înarmată cu o sticlă plină cu benzină, buzoianca a încercat să tranşeze problema unei locuințe sociale, ameninţând că-şi dă foc. Scena s-a produs la intrarea în biroul edilului şef.

Numai inspiraţia de moment a câtorva persoane aflate în anticamera biroului de primar a făcut ca incidentul să nu se transforme într-o adevărată tragedie.

”Ce mi s-a întâmplat aseară este legat de o poveste veche, de zece ani, a acestei doamne Doniga, care a venit cu două brichete și stropită pe jumătate. Am văzut sticla cu un lichid roșu însă pentru că sunt răcit, nu am sițit mirosul de benzină. Doamna care era cu mine la audiențe, pentru că nu sunt singur la audiențe, mi-a zis că pentru că avea și brichetele în mână. Am reușit să o scoatem pe aici și să chemăm poliția locală”, a declarat primarul Constantin Toma.

Neluța Doniga a fost evacuată din sediul Primăriei de poliţiştii locali şi transportată la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Săpoca, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

Edilul-șef spune că s-a ajuns în această situație din cauza unui angajat al Primăriei, fost șef la spațiu locativ, care ar fi luat șpagă pentru ca femeia să rămână în mod abuziv, mai mulți ani, într-o locuință socială a Primăriei, deși nu mai avea acest drept.

”Este o situație neclară. Se pare că acum câțiva ani a dat o șpagă undeva prin Primărie ca să primească în plus o cameră, două, în strada Verii, și nu i s-a dat. Eu trebuie să îmi fac datoria, să respect legea, și am dat acea casă locuință unei familii care era pe lista aprobată de comisia tehnică și de consiliul local pentru atribuire de locuințe sociale”, a declarat Toma.

În septembrie 2015, în momentul când a fost evacuată din locuința socială de pe strada Verii, Neluța Doniga a afirmat că i-a oferit șpagă unui angajat al Primăriei pentru acordul tacit al acestuia de a ocupa abuziv imobilul respectiv. Funcționarul din Primărie acuzat de luare de mită, Emil Șerban, nu a recunoscut însă fapta.

Între timp, Emil Șerban, funcționarul Primăriei Buzău acuzat că a luat șpagă, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese după ce i-a dat fiului său locuinţă ANL preferenţial.

Neluța Doniga, femeia care a recurs la gestul disperat, ar fi intrat în depresie în momentul în care a aflat că Primăria a acordat unei familii sărace locuința în care ea ar fi investit foarte mulți bani, însă fără a-i fi restituite de către municipalitate sumele cheltuite de aceasta pentru reparații.

Edilul a declarat astăzi că o echipă de evaluare va merge la locuința respectivă iar în baza raportului făcut de specialiștii Primăriei, se vor găsi soluții ca reclamanta să primească banii investiți în reparația fostei sale locuințe sociale.

 

Fii Reporter