joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Ceremonial de dezvelire a unui monument pentru comemorarea tragediei aviatice de lângă Boboc

VIDEO Ceremonial de dezvelire a unui monument pentru comemorarea tragediei aviatice de lângă Boboc

Facebook
Twitter
Email

La un an de la tragedia în care 3 militari de la Școala de aplicație pentru Forțele Aeriene  Aurel Vlaicu de la Boboc și un student al Academiei Henri Coandă și-au pierdut viața pe drumul european E 85, a fost dezvelit un monument în cinstea tuturor aripilor frânte. La eveniment au participat familiile celor care au murit anul trecut dar și cele ale celor 4 militari decedați în catastrofa aviatică de la Tuzla. Ceremonialul religios a început cu citirea unui pomelnic în care au fost amintiți toți aviatorii care și-au pierdut viața în accidente aviatice.

 

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a participat la ceremonial alături de familiile celor care au murit în tragediile de acum trei ani de la Tuzla și de anul trecut de lângă Poșta Câlnău.

 

Dacă în privința catastrofei de la Tuzla s-a făcut lumină în ceea ce privește cauza acesteia, despre accidentul  de anul trecut încă nu s-a finalizat ancheta

 

Elicopterul IAR 316 B Alouette a decolat pe data de 5 iulie 2012 de la bază din Boboc în jurul orei 11.00, la bord aflându-se căpitan comandorul Mitică Docuz, pilot instructor, studentul Ştefan Coropeţchi, care urma cursuri de zbor, şi maiştrii militari Viorel Cojocaru şi Cătălin Topoliceanu.

 

Zborul era unul de instrucţie, iar timp de o oră s-a desfăşurat fără nicio problemă. În jurul orei 12.00, aparatul de zbor a pierdut dintr-o dată legătura radio  cu baza, iar la scurt timp a dispărut şi de pe radar.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.