vineri, 8 decembrie, 2023

VIDEO Centrul Buzăului va fi schimbat radical până la începutul sărbătorilor de iarnă

VIDEO Centrul Buzăului va fi schimbat radical până la începutul sărbătorilor de iarnă

Facebook
Twitter
Email

Începute cu întârziere, lucrările de modernizare a pieței Dacia din centrul Buzăului vor fi încheiate la timp. Promisiunea aparține constructorului care, după cinci luni de start, transmite că lucrările vor putea fi încheiate până în decembrie 2022.

Lucrările din Piața Dacia se află în termen și vor continua într-un ritm din ce în ce mai alert în următoarele două săptămâni, astfel încât, la începutul lunii septembrie, muncitorii să treacă la montarea granitului.

Primii muncitori au ajuns în centrul municipiului Buzău pe 7 aprilie 2022, iar până acum au fost realizate, în special, lucrările subterane.

”Lucrările de terasamente s-au realizat în proporție de 40%, și aici mă refer la spargerile de betoane. Umpluturile de balast s-au realizat în proporție de 10-15%. La centrul de infoturism, săptămâna aceasta vom începe să montăm fierul. Aici, am încheiat săpăturile în proporție de 80%. În schimb, la ansamblul de fântâni s-a montat, deja, fierul în proporție de 80%. Rețele subterane, respectiv canalizarea, partea de rețele și irigațiile, sunt finalizate în proporție de 65-70%”, a spus șeful de șantier.

În paralel, constructorul a lucrat și pe Aleea Trandafirilor. Pe această stradă, lucrările par mai avansate și ar putea fi finalizate spre finalul lunii octombrie.

”Pe toată lungimea avem o fântână. Aici irigațiile și alimentările cu energie electrică sunt făcute în proporție de 95%. După ce terminăm, începem la trotuare. Le vom închide pe rând”, a declarat șeful de șantier.

Potrivit contractului, întreaga investiție ar trebui să fie gata în trei luni și jumătate și, după cum se prezintă acum lucrările termenul va fi respectat. Aceasta înseamnă că, în luna decembrie, buzoienii se vor putea bucura de sărbători organizate într-un centru modern.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.