VIDEO Centrul Buzăului va fi refăcut de la zero. Cum arată proiectul

Unul dintre marile proiecte finanțate cu bani europeni, din municipiul Buzău, în anul 2022, este modernizarea Pieței Dacia. Investiția totalizează 6 milioane de euro. Marți, la sediul Primăriei Buzău, a fost semnat contractul de execuție a lucrării.

Investiția va demara în ianuarie, anul viitor, și fi executată de către o asociere de trei firme.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că a trimis deja notificări celor care dețin, în Piața Dacia, chioșcuri de carte și produse cosmetice, pentru a elibera zona.

După reabilitare, centrul oraşului Buzău va fi transformat într-o zonă urbană pietonală.
Pavajul va fi schimbat în totalitate, iar în locul gresiei va fi pus un granit mat ce va păstra motivele tradiţionale româneşti.

În Piața Dacia fi montate bănci cu arhitectură modernă, iar fântânile arteziene vor fi adaptate noului stil. De asemenea, zona de spaţii verzi va fi extinsă şi vor apărea şi spaţii noi destinate turiştilor.

Potrivit proiectului, Aleea Trandafirilor, de la intersecţia de la Biserica „Sfinţii Îngeri”, până la magazinul Dacia, va fi închisă traficului rutier. Acolo vor fi montaţi stâlpi retractabili pentru ca accesul auto să poată fi permis în cazuri speciale.

În perioada lucrărilor dar și după finalizarea investiției, adică la finalul anului viitor, va fi interzis accesul mașinilor pe Aleea Trandafirilor și pe strada Tudor Vladimirescu, traficul rutier urmând a fi preluat de strada Ostrovului, care va avea dublu sens.