miercuri, 12 iunie, 2024

VIDEO Cel mai important ceremonial militar a strâns mii de buzoieni și oficialități. Liviu Dragnea, personajul principal

VIDEO Cel mai important ceremonial militar a strâns mii de buzoieni și oficialități. Liviu Dragnea, personajul principal

Facebook
Twitter
Email

Câteva mii de persoane au îndurat ploaia timp de aproape trei ore, la Buzău, pentru a participa la cel mai mare ceremonial din ţară dedicat Zilei Eroilor şi Centenarului României. La eveniment a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a fost întâmpinat de oameni cu aplauze și huiduieli deopotrivă.

Printre buzoienii veniți să asiste la cea mai mare paradă militară internațională organizată la Buzău s-au aflat și aproximativ 5.000 de elevi, îmbrăcați în tricouri cu sigla municipiului Buzău oferit de Primărie.

Pe lângă preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la manifestările de la Buzău au asistat ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Culturii, George Ivaşcu, dar şi delegaţi străini din unsprezece state, între care ambasadorii Marii Britanii și Turciei.

După manifestările din cimitir care au durat aproximativ 30 de minute invitații au luat loc pe rând la tribuna oficială care fusese ocupată parțial de primarii goniți de ploaia care a picat necontenit și au rostit alocuțiuni cu ocazia evenimentului.

Primul înscris la cuvânt a fost președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea urmat de consilierul prezidențial Nicolae Oprișor, de primarul Constantin Toma și de ambasadorul Marii Britanii și Irlandei de Nord, Paul Brummel care a fost aplaudat la scenă deschisă de către participanții la eveniment pentru curajul de a vorbi în limba țării gazdă.

De la ora 13.00 s-a desfășurat cea mai mare paradă internaţională organizată vreodată la Buzău, la care au luat parte aproape 1.000 de militari români şi străini.

vlcsnap-2018-05-17-16h15m27s219

Parada militară internaţională a fost deschisă de detaşamentul militarilor din Austria, urmaţi de soldaţii din Bulgaria, Germania, Italia, Republica Moldova şi cei ai Marii Britanii.

Au survolat cerul avioanele de tip Mig-21 Lancer, o celulă de avioane Eurofighter aparţinând Forţelor aeriene ale Marii Britanii şi cunoscutul avion IAR-99 Şoim aparţinând bazei aeriene Boboc din Buzău.

După parada militară președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a susținut o declarație de presă în care a felicitat Primăria Buzău și M.Ap.N. pentru organizare și pentru reabilitarea cimitirului.

„Vreau să felicit Primăria pentru implicarea și pentru toate lucrările pe care le-a realizat aici, pentru modul cum arată acest cimitir care este cea mai mare necropolă pentru eroii cunoscuți și necunoscuți din România și unul dintre cele mai mari din Europa și de asemenea să felict Ministerul Apărăii pentru modul în care s-a organizat. Chiar dacă a plouat și chiar dacă plouă în continuare, asta contează mai puțin, ba dimpotrivă, când plouă este belșug. Am venit și plec cu respect”, a spus Liviu Dragnea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.