VIDEO Case inundate, în Buzău, după ploaia torențială de miercuri seara

O rupere de nori a produs, miercuri seara, inundații pe mai multe străzi de la periferia Buzăului. După o ploaie torențială de o jumătate de oră, apa acumulată a pătruns în gospodării și chiar în câteva case. Pompierii și echipaje de la Compania de Apă au intervenit cu utilaje pentru evacuarea apei din curți.

După fiecare ploaie torențială, localnicii de pe strada Viilor, recent asfaltată, au probleme cu apa care le intră în curți. Canalizarea nu face față și toată apa pluvială se strânge într-un punct în care șoseaua și casele sunt sub nivelul zonei.

După ploaia de miercuri seara, a curs cu apeluri la 112 din partea oamenilor care solicitau motopompe pentru a le scoate apa din gospodării. Apa a intrat și în câteva locuințe, producând pagube mari.

Din cauza ruperii de nori de miercuri mai multe grădini de zarzavat de la periferia orașului au fost inundate. Buzăul se află sub atenționare cod galben de ploi. Inspectoratul pentru Sitiații de Urgență monitorizează situatia și este pregătit să intervină.

Fii Reporter