VIDEO Capacitate 2017. Elev: „Eu mă așteptam la mai greu că doar suntem în clasa a opta”

Absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2017 au susţinut miercuri, 22 iunie, proba scrisă la Matematică. La Buzău erau aşteptaţi la examene peste 3.100 de absolvenţi de gimnaziu din Buzău. Nu au fost incidente la evaluarea națională în Buzău.

Primul subiect a fost tip grilă, de algebră şi geometrie, unde elevii trebuia să completeze enunţurile necunoscute, consemnate cu puncte-puncte, de la final. Una dintre cerinţe era: „Aria pătratului de 6 centimetri este… “.

Al doilea subiect cerea construirea unei figuri geometrice, un cub, urmat de rezolvarea unor exerciţii de algebră: funcţii, sisteme, ecuaţii E(x).

Al treilea subiect era compus din două figuri geometrice date, un dreptunghi şi un cilindru, la care trebuia rezolvate 3 subpuncte: să calculeze sinusul unui unghi, să arate că o latură este mai mică decât 16 etc.

Elevii au primit la primul subiect o operaţie simplă, 20-20:2, la al doilea subiect – o problemă: 6 cărţi costă împreună 30 de lei, să se afle cât costă 3 cărţi. La al treilea subiect, de geometrie, au primit un subiect cu un cub şi un cilindru, după cum a explicat primul elev care a ieşit de la examen.

Andrei Burhală, elev buzoian care susţine examenul de Evaluare Naţională 2017, a catalogat subiectele de la Matematică ca fiind accesibile.

„Primele subiecte au fost cele mai ușoare. La Algebră trebuia să stăm mult, să calculăm, ca să ne dea bine. La geometrie ne-a dat cilindrul și ne-am descurcat, pentru că au fost calculele pe care le-am învățat anul acesta. La prima problemă de geometrie m-am cam încurcat dar mă bazez pe algebră. Eu mă așteptam la mai greu că doar suntem în clasa a opta. Mă aștept să iau peste 7.50“, a declarat Andrei Burhală.

Potrivit Inspectoratului Școlar Buzău, nu au fost semnalate incidente la evaluarea națională în timpul examenului la matematică.

Fii Reporter