VIDEO Câine incendiat de un grup de copii, din amuzament. Animalul a supraviețuit

Poliția s-a autosesizat și a deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, după apariția pe rețelele sociale a unui clip în care câțiva minori dau foc unui cățel, care apoi fuge speriat. Incidentul a avut loc în comuna buzoiană Mărăcineni iar dosarul va fi declinat organelor de urmărire penală de acolo. Între timp, un ONG pentru salvarea animalelor a intervenit.

Potrivit poliției din Buzău, în urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele care apar în imaginile de pe rețeaua de socializare, în cauză fiind vorba despre doi minor în vârstă de 13 ani, respectiv 16 ani, din județul Buzău.

De asemenea, a fost identificată și persoana care a filmat și postat incidentul, respectiv un minor, în vârstă de 13 ani, domiciliat tot în județul Buzău.

Polițiștii buzoieni s-au deplasat la fața locului, de unde au preluat câinele, care a fost predat unei organizații pentru protecția animalelor.

Polițiștii din cadrul Secției de poliție Rurală Mărăcineni s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Totodată, a fost informat medicul veterinar de pe raza localității, cu privire la starea de sănătate și a celorlalte animale din acea gospodărie. Se continuă cercetările, în cadrul dosarului penal.

Fii Reporter