miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Cai bătuți și chinuiți de câțiva localnici din Vâlcelele. Sesizarea a fost făcută de Tudor Ionescu

VIDEO Cai bătuți și chinuiți de câțiva localnici din Vâlcelele. Sesizarea a fost făcută de Tudor Ionescu

Facebook
Twitter
Email

Scene pline de cruzime au fost filmate pe raza localității buzoiene Vâlcelele și postate de Tudor-Tim Ionescu, consilier general în cadrul Consiliului Municipiului București, activist în domeniul protecției animalelor. Doi cai înhămați la căruțe sunt chinuiți până la epuizare și bătuți de stăpâni.

Filmulețul de un minut și jumătate surprinde câțiva romi care lovesc doi cai înhămați la căruțe pentru a-i scoate dintr-un șanț. Epuizat, unul dintre cai alunecă și cade în genunchi.

”Scursuri umane bat cai spre amuzamentul lor bolnav❗️ Se întâmplă în Buzău, Comuna Vilcelele, sub un banner electoral al PSD-iștilor care scriu cinic „speranța unui trai mai bun”… ❗️ Ăsta e traiul mai bun”, a scris Tudor Ionescu în mesajul care însoțește înregistrarea video.

Prin mesajul care a fost distribuit de peste 200 de ori, Tudor-Tim Ionescu face apel la poliție să-i identifice pe agresorii animalelor. ”A fost identificată persoana din imagine. Ne sesizam din oficiu şi se va întocmi dosar penal conform Legii 205/2004”, este răspunsul IPJ Buzău.

Tudor Ionescu militează pentru înființarea Poliției Animalelor, o petiție lansată cu acest scop având deja peste 53.000 de semnături. Potrivit legislaţiei româneşti, schingiurea animalelor se poate pedepsi inclusiv cu închisoarea.

 VIDEO Ursoaică lovită intenţionat cu maşina de nişte turişti inconştienţi. Animalul voia doar să-şi hrănească puii

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.