VIDEO Cadavrul criminalului fugit de la Ojasca a fost descoperit de câinele de urmă al Jandarmeriei

Marian Trandaf, criminalul care a fugit marți dimineață din ospiciul de la Ojasca, a fost găsit fără suflare, în această dimineață, la marginea pădurii din apropierea satului Mierea. Cadavrul a fost descoperit de o echipă formată dintr-un pădurar și un jandarm, conductorul unui câine de urmă.

”Astăzi, o echipă de căutare a fost efectiv condusă la locul depistării persoanei căutate de câinele de serviciu Pin, câine din rasa ciobănesc german, în vârstă de 4 ani, care se află în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Buzău din anul 2012”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Buzău.

Atunci când s-a apropiat la mai puțin de o sută de metri de cadavru, câinele a dat semne de agitație și i-a tras pe căutători după el până în locul în care zăcea fără suflare Marian Trandaf.

Fugarul era îmbrăcat în hainele cu care a fugit din spital: un tricou alb şi pe deasupra o bluza de trening verde. Bărbatul avea șosetele în picioare, iar lângă el erau papucii și fesul. Surse din rândul anchetatorilor spun că bărbatul ar fi murit în cursul acestei nopți.

Marian Trandaf a reușit în cele peste 50 de ore de rătăcit prin pădure să străbată, în papuci și cu trening pe el, aproximativ zece kilometri. El ar fi străbătut o parte din traseu într-o căruță.

CITEȘTE ȘI: Pedeapsă divină! Criminalul scăpat din spitalul de nebuni a murit de frig

cainele-pinCâinii de serviciu din rasa ciobănesc german sunt atent selecționați la Centrul Chinologic Sibiu.Aici, parcurgând diverse stagii de pregătire și evaluare, pentru a vedea ce aptitudini au şi pentru a fi încadraţi pe un anumit domeniu.

Aceştia au o primă evaluare între trei și cinci luni, atunci când animalul urmează cursul de inițiere, care durează două săptămâni. În urma cursului, câinele este repartizat unei structuri a MAI și intră în serviciu alături de un conductor.

Conductorul, în acest caz, un jandarm, este responsabil cu acomodarea câinelui la misiunile pe care le va avea de executat și totdată, are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific.

După această primă etapă, câinele va urma un stagiu de specializare,în jurul vârstei de 11 luni, cu o durată de șaisprezece săptămâni.

Animalele din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău au parcurs fie Cursul de inițiere a câinilor în specialitatea căutare-salvare în mediul natural, fie cel destinat câinilor de intervenţie.

Fii Reporter