joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Buzoianca suspectă de coronavirus: ”Venind din focar, am sunat ca să mă predau”

VIDEO Buzoianca suspectă de coronavirus: ”Venind din focar, am sunat ca să mă predau”

Facebook
Twitter
Email

Autorităţile sanitare din judeţul Buzău au intrat în alertă, duminică seara, după ce o femeie care s-a întors din Italia a sunat la 112 şi a mărturisit că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus.

A plecat sâmbătă din provincia Lodi cu un microbuz iar după ce a coborât în zona de sud a orașului Buzău a așteptat timp de o oră echipajele de ambulanță, păzită de polițiști cu măști sanitare pe figură. Buzoianca, în vârstă de 52 de ani, a fost internată într-o secție izolată a spitalului de boli infecțioase.

Măsurile au fost instituite imediat ce buzoianca a sunat la 112 și a mărturisit că vine dintr-o zonă contaminată cu coronavirus.

”Am fost contactată de dispeceratul Ambulanței că dintr-un microbuz a coborât o doamnă care a sunat la dispecerat și a spus că vine dintr-o zonă în care este carantină. Am luat legătura cu medicul epidemiolog, pentru că a fost o situație deosebită”, a declarat Cristina Ungureanu, director DSP Buzău.

În Italia, buzoianca îngrijise un bătrân împreună cu o altă femeie. În cursul zilei, pe drumul către casă, aceasta a fost sunată din Italia de colega sa alături de care avusese grijă de bătrân pentru a-i spune că a fost internată la spital cu simptome ale temutului virus.

”Din autocar am sunat ca să mă predau. Am venit din Maleo, nord, zona care este închisă. Merg acasă. Nu mi-a fost rău, eu doar le-am zis că am venit de acolo”, ne-a precizat femeia.

Buzoianca a coborât în staţia de la Kaufland Eroilor, sfătuită de fiica ei. Femeia este din comuna Largu şi intenţiona să ajungă la familia fetei sale, care locuieşte în zona de nord a municipiului Buzău. A așteptat timp de o oră echipajele de ambulanță, păzită de polițiști cu măști sanitare pe figură și compătimită de trecători panicați.

”A fost trimisă o ambulanță în parcare la Kaufland. Această procedură de pregătire a ambulanței respectivă a durat o perioadă mai mare pentru că echipajul a trebuit să-și ia, în jur de 45 de minute, pentru că personalul trebuie să poarte acel echipament. De asemenea trebuia pregătită izoleta”, a declarat Cristina Ungureanu.

Persoanele care au călătorit în autocar alături de buzoianca de 52 de ani şi-au continuat drumul spre Galaţi. Aici, şoferul şi ultimii doi pasageri din maşină au fost preluaţi de autorităţile din acest judeţ, investigaţi medical şi, în funcţie de starea lor, vor fi transportaţi la spital ori trimişi acasă, în carantină.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.