VIDEO Buzău, orașul în care poliția locală este în stare să amendeze echipaje ale poliției naționale

Exces de zel sau măsură legală? Este întrebarea de pe buzele buzoienilor care, vineri, au observat în centrul orașului o mașină de poliție cu notificare de parcare ilegală pusă pe parbriz. Autoturismul MAI se afla prea aproape de o intersecție și obtura vizibilitatea.

Autoturismul poliției buzoiene era parcat în fața Baroului Buzău, la mică distanță de o intersecție. Abaterea a fost sesizată de un echipaj de poliție locală care, fără nicio reținere, a scris o notificare și a pus-o între parbriz și ștergător.

Hârtia plasată pe mașina cu girofar, inscripționată corespunzător și cu număr de MAI, a stârnit uimirea multor trecători, care s-au întrebat cât de legală este măsura. Echipajul de poliție națională s-a trezit, de fapt, cu solicitarea ca în termen de 24 de ore să lămurească împrejurările în care a parcat ilegal mașina.

Conform biroului de presă al IPJ Buzău, echipajul se afla în misiune și că poliția locală știa de acest lucru. De partea cealaltă, conducerea Direcției de Poliție Locală Buzău, spune că a aflat în urma notificării că echipajul colegilor din poliția națională se afla în misiune.

”Prin acea notificare s-a solicitat verificarea dacă era în misiune sau nu. Ne-am lămurit și de aceea nu s-a luat nicio măsură contravențională împotriva dânșilor. Potrivit legii, fiind vorba despre un echipaj de poliție care se află în misiune, acesta are dreptul de a încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulație”, a declarat Robert Dragomir, adjunct al Direcției Poliției Locale Buzău.

Autospeciala poliției a atras atenția agenților de la Locală pentru că era prea aproape de intersecție. Aceasta, precum și celelalte mașini parcate la mai puțin de 25 de metri de colțul intersecției nu, permiteau efectuarea virajului către dreapta.

Maşina de poliţie care apare în imagini a fost recunoscută ca aparţinând postului de poliţie Bisoca şi nu ar fi putut fi în misiune în zona respectivă.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI