VIDEO Bomboane alterate și cu viermi, comercializate la un magazin din comuna Gherăseni

Clienții unui magazin din județul Buzău au mâncat zilele acestea bomboane de pom cu viermi. Unul dintre consumatorii ghinioniști a mers la OPC pentru a le pune pe masa inspectorilor punga cu dulciurile expirate. Aceștia au declanșat o anchetă imediat ce s-au convins cu ochii lor cum colcăie viermii sub stratul de ciocolată.

Sesizarea venită marți după-amiază din partea unui localnic din Gherăseni i-a lăsat fără cuvinte până și pe experimentații comisari de la Protecția Consumatorului. ”Mai rar vei așa ceva. Dacă erau fără umplutură ai fi zis că nu fac. Ori sunt vechi ori le-au ținut în cine știe ce condiții”, crede o anjajata OPC care a recepționat sesizarea.

Viermișorii găsiți în bomboane și bonul care dovedește sursa produselor au fost argumente suficient de grave, astfel încât o echipă de la Protecția Consumatorului Buzău să se pună imediat în mișcare. Comisarii OPC au descins la magazinul sătesc din Gherăseni care a vândut boboanele expirate în urmă cu câteva zile însă au găsit stocul epuizat.

”S-a prezentat cineva la sediul comisariatului pentru Protecția Consumatorului cu o pungă cu bomboane în care am găsit niște viermi micuți. Am făcut o echipă să luăm probe de laborator și ne-am deplasat la firma care era trecută pe bonul de casă. Nu am mai găsit marfa la vânzare însă vom continua cercetările”, a declarat Nicușor Dinulescu, comisar șef OPC Buzău.

Patronul magazinului incriminat spune că s-a aprovizionat cu bomboane vrac înainte de sărbători și nu a verificat data de expirare. Comisarii OPC încearcă să ajungă până la distribuitorul dulciurilor, chiar și la producător, pentru a afla dacă mai există în depozite loturi de bomboane alterate.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI