sâmbătă, 15 iunie, 2024

VIDEO Bebeluș îngropat de viu de propria mamă. Polițiștii i-au găsit rămășițele în grădină

VIDEO Bebeluș îngropat de viu de propria mamă. Polițiștii i-au găsit rămășițele în grădină

Facebook
Twitter
Email

Gest îngrozitor al unei mame din orașul Nehoiu: la câteva ore după ce a născut, și-a îngropat bebelușul când încă mai respira. A ținut secret totul timp de doi ani, până când a sunat la poliție și s-a autodenunțat. Anchetatorii au dezgropat, miercuri, fragmente din scheletul fătului. Atenție urmează detalii care pot afecta emoțional.

Femeia de 39 de ani s-a despărțit în urmă cu șase ani de concubinul cu care a făcut cinci copii. Unul dintre ei a murit la trei luni după naștere. După separare, a trăit pe străzi și a dormit prin poduri sau garaje ale vecinilor. În urmă cu doi ani, a rămas însărcinată cu un alt bărbat și a născut în beciul unei gospodării abandonate.

„Mi-a fost greu. Mi-au venit dureri, dimineața, pe la 9, am trimis-o pe fata mea să se ducă să-mi ia un pachet de țigări de la magazin. Mi-a dat Dumnezeu niște dureri mari. Cât a fost fata la magazin, eu am născut. Am băgat băiatul într-o pătură, aici”, ne-a declarat femeia.

Părăsită de copii, care au rămas prin hotărâre a instanței la tată, femeia a ascuns faptul că a născut și, la câteva ore după ce a adus pe lume pruncul, a săpat o groapă în aceeași curte, între niște ziduri, după care a îngropat bebelușul.

După doi ani în care nu a spus nimănui ce a făcut, a sunat la poliție și le-a spus oamenilor legii grozăvia pe care a făcut-o. Până la efectuarea expertizei psihiatrice, femeia este liberă.

„În urma cercetărilor efectuate, au fost descoperite urme ale fătului, în cauză efectuându-se expertize medico-legale necroptice și expertizarea neuro-psihiatrică a mamei fătului”, declară Valerică Văsîi, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Localnicii din Nehoiu sunt îngroziți de fapta femeii. Direcția pentru Protecția Copilului a fost sesizată de poliție.

Anchetatorii așteaptă rezultatele celor două expertize, cea psihiatrică și cea medico-legală, pentru a stabili dacă o arestează pe femeie pentru uciderea unui nou-născut sau o internează într-un spital, în cazul în care se va dovedi că nu a avut discernământ la momentul comiterii faptei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.