joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Bărbatul care a recuperat crucea din apa Buzăului s-a tăiat în sloiurile de gheață

VIDEO Bărbatul care a recuperat crucea din apa Buzăului s-a tăiat în sloiurile de gheață

Facebook
Twitter
Email

Peste 500 de buzoieni au înfruntat frigul și au ținut să participe duminică la procesiunea şi slujba de sfinţire a apelor râului Buzău, singurul râu sfânt din ţară. Doi bărbați s-au încumetat să intre în apele râului pentru a recupera crucea aruncată de preot. Bărbatul care a recuperat crucea s-a rănit în sloiurile de gheață.

După slujba de sfințire a Aghiazmei Mari, preotul Alexandru Tudose a aruncat în apa plină de sloiuri de gheață o cruce de lemn, după care au sărit doi bărbați din Mărăcineni.

Pentru că apa a fost mare, cei doi au avut mult de înotat iar la un moment au nimerit într-o porțiune cu gheață. Învingător a ieşit Adrian Petrache, de 41 de ani, din Mărăcineni. Nu a mai concurat de 12 ani, timp în care a fost în Italia unde a lucrat în construcții.

„Este a doua oară când o prind. Mi-a cam fost rece și acum am picioarele amorțite, nu le mai simt, dar o sa fie bine. Oricum, este o mare realizare și o mândrie pentru mine”, a spus Adrian Petrache.

În încercarea de a prinde crucea, Adrian Petrache s-a ales cu mai multe tăieturi la față și la picioare, provocate de sloiurile de gheață.

În credinţa populară se spune că atunci când preotul aruncă crucea în apă e bine să o prinzi, răsplata va veni neîntârziat de la Dumnezeu, care te va ocroti şi îţi va veghea zilele.

Râul Buzău este singura apă curgătoare sfântă prin sacrificarea în anul 372 a lui Sava Gotul, un credincios ale cărui minuni i-a speriat pe năvălitorii goţi. Slujbele de sfinţire la malul râului Buzău au început după Revoluţie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.