duminică, 14 iulie, 2024

VIDEO Bărbatul care a îngropat în curte cadavrul amicului său, internat la spitalul de psihiatrie Săpoca

VIDEO Bărbatul care a îngropat în curte cadavrul amicului său, internat la spitalul de psihiatrie Săpoca

Facebook
Twitter
Email

Răsturnare de situație în cazul suspectului din Pârscov acuzat de omor. Potrivit raportului medico-legal, victima ar fi decedat în urma unei crize de epilepsie, pe cadavru nefiind descoperite urme de violență. În primă fază, anchetatorii au luat în calcul ipoteza unei crime comise sub efectul consumului exagerat de alcool.

Bărbatul dispărut, în vârstă de 37 de ani, obișnuia să se interneze periodic la un spital de neuropsihiatrie din județ. De fiecare data, după o perioadă de maximum două săptămâni, acesta revenea acasă.

În ianuarie, acesta a dispărut de la domiciliu, iar părinții au presupus că se află internat în spital. Abia după ce au trecut mai bine de trei săptămâni, părinții s-au alertat și au început să îl caute.

”După o lună de zile, când am văzut că nu vine, am dat telefon la spital, la Buzău, la Săpoca, și ne-au spus că nu este internat acolo. Am fost la poliție la Pârscov și le-am zis că noi credem că Viorel ăsta i-a făcut de petrecanie”, spune tatăl victimei.

Căutările au fost reluate în gospodăria localnicului indicat de părinți ca fiindu-i victimei prieten de pahar. Polițiști, procurori, criminaliști au întors pe dos casa și curtea sateanului de 39 de ani asupra căruia se îndreptau toate suspiciunile.

Oamenii legii au folosit un buldoexcavator și au adus la lumina trupul fără viata al celui dispărut. ”În urma cercetării la fața locului, polițiștii au descoperit cadavrul unei persoane, existând indicii că ar fi vorba de persoana dispărută”, declară agent Cosmin Stanciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Prima ipoteză pe care au luat-o în calcul anchetatorii a fost cea de crimă. Potrivit anchetatorilor, bărbatul suspectat că și-ar fi omorât prietenul i-ar fi luat pensia de handicap de 375 de lei pe care a folosit-o în interes personal. Bărbatul în curtea căruia a fost găsit cadavrul a fost reținut pentru 24 de ore și dus la audieri.

Necropsia cadavrului au schimbat însă datele cazului. Anchetatorii iau în calcul că victima ar fi decedat în urma unei crize de epilepsie. Așa se face că bărbatul de 39 de ani va fi cercetat în stare de libertate pentru omor, înșelăciune și profanare de cadavre. Procurorii au dispus internarea pentru investigații la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.