duminică, 14 iulie, 2024

VIDEO Bandă de traficanți de droguri periculoase, anihilată de polițiști

VIDEO Bandă de traficanți de droguri periculoase, anihilată de polițiști

Facebook
Twitter
Email

Poliția a anihilat o grupare formată din 20 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 56 de ani care se aprovizionau cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Galați și Brăila, pe care le vindeau la Buzău. Joi dimineață, au fost efectuate 32 de percheziții domiciliare, în județele Buzău, Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea.

Din cercetări a reieșit că, din 2021 și până în prezent, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 56 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracțională și s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Galați și Brăila, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

De asemenea, o parte din droguri ar fi fost introduse, prin disimulare, în diverse penitenciare, unde ar fi fost vândute deținuților.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 90 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (80 de grame de materie vegetală tocată și 10 grame de pulbere de culoare albă), 40 de grame de cannabis, 45 de seminţe de cannabis, 11.400 de lei și 19 telefoane mobile.

Au fost puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități, au participat polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și Galați, ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Vrancea, Brăila și Tulcea, precum și jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi județene Buzău, Brăila, Galați și ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.