duminică, 14 iulie, 2024

VIDEO Autoturisme blocate în troieni, pe un drum din Buzău. Autoritățile locale cer închiderea șoselei

VIDEO Autoturisme blocate în troieni, pe un drum din Buzău. Autoritățile locale cer închiderea șoselei

Facebook
Twitter
Email

Din cauza stratului gros de zăpadă de pe carosabil, douăzeci de mașini au rămas blocate, vineri dimineață, pe un drum județean din Buzău. Blocajul a apărut după ce utilajele firmei care trebuia să asigure deszăpezirea șoselei s-au defectat.

Primăria din Glodeanu Siliștea a intervenit la timp cu utilaje, iar autovehiculele și-au continuat drumul după câteva zeci de minute de la producerea blocajului. După intervenția utilajului de deszăpezire al Primăriei Glodeanu Siliștea, circulația a putut fi reluată pe un singur fir.

„Din cauza inacțiunii prestatorului Keyboard SRL, 20 de autovehicule au rămas blocate între Han Ovidiu și Casota. Situația nu a generat datorită intervenției primarului de la Glodeanu Siliștea, care a dispus interventia cu utilajul din dotarea CLSU”, a transmis prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Conform aceleiași surse, primarul din Glodeanu Siliștea a solicitat deja închiderea tronsonului de drum, în această noapte.

„Primarul solicită închiderea sectorului de drum județean la noapte, întrucât este evident că prestatorul nu-și poate onora obligațiile”, mai spune prefectul județului Buzău.

Conform IPJ Buzău, mai multe incidente rutiere soldate doar cu pagube materiale au avut loc pe diferite drumuri din județ, precum: DN2B, DN2E85, DJ102H, DJ203K sau DJ203G, tronsoane pe care circulația s-a desfășurat dirijat.

O dubă s-a răsturnat pe DN 2B, la ieșirea din Bentu, iar altele au ieșit în decor pe alte drumuri, după ce au derapat din cauza carosabilului alunecos. La Viperești, o autoutilitară a ajuns în șanț, după ce a derapat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, valabilă până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00. În județul Buzău va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Atenționarea a fost transmisă către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, respectiv către comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul județului în vederea dispunerii măsurilor preventive și avertizării operative a populației în eventualitatea apariției unor situații de urgență.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.