VIDEO Autoturism pe contrasens, filmat în Bariera Ploiești

Traficul auto într-o importantă intersecție din Buzău a fost pus în pericol de șoferul unui Logan care a încurcat sensurile de circulație. El a rulat câteva zeci de metri pe contrasens, dincolo de scuarul dintre benzi, fără să mai țină cont că din față vin alte autoturisme.

Loganul argintiu din imagine se deplasa către intersecția cu Bulevardului Unirii, dar a încurcat benzile și a ajuns pe contrasens. Pe imagini se vede cum șoferii care circulau regulamentar au fost nevoiți să îl ocolească. În apropierea intersecției, benzile sunt separate printr-un scuar.

Șoferul reușește în cele din urmă să ajungă la semafor, așteaptă culoarea verde și își continuă drumul. Filmarea nu poate fi folosită însă pentru sancționarea șoferului vinovat, întrucât nu este realizată cu mijloace tehnice omologate.

În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Un incident asemănător, care se putea solda cu o tragedie de proporții, s-a produs în aprilie, de pe DN1. Atunci, o femeie a condus pe contrasens zeci de kilometri, atingând și 130 de kilometri/oră.

În filmarea realizată cu o cameră de bord se vede cum pe lânga mașina aflată pe contrasens trec alte mașini care îi semnalizează cu farurile că se află pe sensul greșit, riscul de coliziune fiind foarte ridicat având în vedere că afară era încă întuneric.

Fii Reporter