VIDEO Autoritățile din Buzău au montat în centrul orașului un brad de 25 de metri. Pomul a fost obținut prin donație

Bradul care va fi împodobit în centrul orașului Buzău a fost donat de către o familie de buzoieni, care l-au crescut în curtea lor mai bine de 70 de ani. Este pentru al cincilea an în care municipalitatea face apel la oameni pentru a dona bradul care va fi împodobit la Târgul de Crăciun din centrul orașului.

Operaţiunea “Bradul de Crăciun” a început la primele ore ale dimineţii. Angajaţii primăriei au mers acasă la buzoienii generoşi pentru a tăia bradul din curte.

- Promo -

A fost nevoie de o macara şi de câteva ore de muncă pentru ca bradul să fie luat din locul în care a crescut şi transportat în centrul oraşului.

Chiar dacă s-au despărţit greu de bradul de pe strada lor, vecinii spun că gestul este unul deosebit.

”De 75 de ani este bradul. În `60 am venit eu aici şi era micuţ. A fost în putere, nu era putrezit dar când era viscol şi bătea vântul ne era frică să nu se rupă”, spune o vecină a familiei care a donat bradul.

Falnicul brad a fost transportat cu un camion și amplasat în fața Palatului Comunal cu ajutorul unei macarale. Operațiunea a durat o jumătate de oră și s-a desfășurat sub privirile a zeci de trecători curioși.

Campania prin care buzoienii sunt îndemnați să doneze arborii care pot reprezenta un pericol a început în urmă cu 5 ani.

”Tradiția a început în 2016, când decizia a fost de nu a mai tăia un brad din pădure pentru a fi adus în Piața Dacia, pentru târgul de Crăciun, și să apelăm la buzoienii care vor să doneze un astfel de exemplar, exemplar ce oricum ar fi fost sacrificat din diverse motive”, spune Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

După încheierea sărbătorilor de iarnă, bradul va fi tăiat, iar lemnele vor ajunge la familiile nevoiașe din Buzău. Târgul de Crăciun din centrul orașului Buzău va fi inaugurat pe 1 Decembrie, atunci când vor fi aprinse și luminițele de sărbătoare.

Pomul de Crăciun măsoară 25 de metri, depășindu-i cu mult pe cei împodobiți în ultimii ani în municipiul Buzău.

Fii Reporter