VIDEO Autoritățile Buzăului au intrat în alertă după ce pârâul Nișcov a atins cote de pericol

Preciptațiile abundente căzute în ultimele zile au început deja să creeze probleme în unele zone ale județului Buzău. Dacă la Siriu, bolovanii căzuți de pe versanți au blocat drumul național 10, care leagă Muntenia de Ardeal, în comuna Vernești, debitul pârâului Nișcov a crescut atât de tare încât a creat spaimă printre localnici. De asemenea, în comuna Berca, mai multe terenuri agricole au fost inundate.

Ploile abundente căzute în ultimele 48 de ore au creat mari probleme în județul Vrancea, acolo unde zeci de gospodării din comuna Sihlea au fost inundate. În sprijinul pompierilor din județul Vrancea au intervenit și echipaje de la ISU Buzău.

Nici județul Buzău nu a fost ocolit de probleme cauzate de precipitațiile abundente. La Siriu, căderile de bolovani au blocat drumul național 10, care leagă Munteania de Ardeal. Totodată, la Vernești, debitul pârâului Nișcov a crescut simțitor în urma valului de precipitații care pare să nu se mai oprească. Pompierii au intervenit azi-noapte pentru a scoate apa din curtea unui localnic, însă alte câteva gospodării sunt în pericol să se inunde.

În situația în care județul Buzău se află sub cod portocaliu de precipitații abundente până la ora 20, există riscul ca debitul Nișcovului să depășească acea cotă de pericol. ISU Buzău anunță că va menține în zonă două echipaje cu motopompe care, la nevoie, vor interveni în sprijinul localnicilor.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI